- Berichten
- 3.379
Gisteren gebruik gemaakt van het mooie weer om eens lekker mijn ei aan te slingeren.
Zolang ik nog geen dakje heb, ben ik helaas overgeleverd aan de weersomstandigheden die bepalen ik het ei aan mag doen.
Ik had hem graag op mijn nieuwe aanwinst willen maken, echter heb ik die nog niet in mijn bezit.
(dus geen foto's, en dan ook niet gebeurd helaas)
Ik zeg Picanha tijd
Had een mooie Picanha gescoord bij BBQuality, en aangezien vorig jaar mijn eerste Picanha minder als verwacht was (ik dacht van de Makro), was ik een klein beetje sceptisch.
Daar waar nodig een beetje bij getrimd, schoongemaakt, en de vetlaag ingesneden.
Vervolgens eerst low en slow op 110?C tot een kern van 48?C
Om vervolgens af te grillen tot een kern van 54?C
En natuurlijk een klein beetje spektakel inbouwen :-SS (de buuf kwam naar buiten om te kijken of mijn wenkbrauwen er nog aan zaten
)
Chimichurri sausje er bij, en ik had de beste Picanha ever
Meer weten, neem een kijkje op mijn blog
http://www.macsbbqpit.com/picanha/
Mac
Zolang ik nog geen dakje heb, ben ik helaas overgeleverd aan de weersomstandigheden die bepalen ik het ei aan mag doen.
Ik had hem graag op mijn nieuwe aanwinst willen maken, echter heb ik die nog niet in mijn bezit.

Ik zeg Picanha tijd

Had een mooie Picanha gescoord bij BBQuality, en aangezien vorig jaar mijn eerste Picanha minder als verwacht was (ik dacht van de Makro), was ik een klein beetje sceptisch.

Daar waar nodig een beetje bij getrimd, schoongemaakt, en de vetlaag ingesneden.

Vervolgens eerst low en slow op 110?C tot een kern van 48?C


Om vervolgens af te grillen tot een kern van 54?C

En natuurlijk een klein beetje spektakel inbouwen :-SS (de buuf kwam naar buiten om te kijken of mijn wenkbrauwen er nog aan zaten



Chimichurri sausje er bij, en ik had de beste Picanha ever


Meer weten, neem een kijkje op mijn blog
http://www.macsbbqpit.com/picanha/
Mac