- Berichten
- 142
Enige tijd geleden heb ik een flinke bestelling gedaan bij Beimer Meat, ongeveer 11 kilo kwam mijn kant op. Onder andere een flink stuk Picanha. Alle stukken vlees moesten nog wel eerst even rijpen in de koelkast voordat ik het kon portioneren en bereiden.
Vandaag was het de beurt aan een stukje Picanha van 650gr (had het grote stuk opgedeeld in 3 mooie stukken). Als rub heb ik gekozen voor een koffie rub. Had een mooie rub gevonden en deze iets aangepast door er wat gerookt paprikapoeder aan toe te voegen. Ben ik best wel fan van namelijk.
Nadat de rub even de tijd had gehad om in te trekken en de Q op 150 graden stabiel was (indirect). Kon de Picanha op het rooster.
Het eerste half uur heb ik hem gerookt op eikenhout.
Na ongeveer een uurtje was de Picanha klaar en kon die even onder een stukje zilverfolie tot rust komen.
Toen mocht ik hem eindelijk aansnijden. Erg goed gelukt, al zeg ik het zelf.
Wel moet ik zeggen dat ik voor een volgende keer het vet iets meer ga trimmen. Nu was er iets te veel vet aanwezig en door de relatief korte bereiding had deze niet voldoende tijd om te smelten. Zo leren we elke keer weer wat!
Vandaag was het de beurt aan een stukje Picanha van 650gr (had het grote stuk opgedeeld in 3 mooie stukken). Als rub heb ik gekozen voor een koffie rub. Had een mooie rub gevonden en deze iets aangepast door er wat gerookt paprikapoeder aan toe te voegen. Ben ik best wel fan van namelijk.
Nadat de rub even de tijd had gehad om in te trekken en de Q op 150 graden stabiel was (indirect). Kon de Picanha op het rooster.
Het eerste half uur heb ik hem gerookt op eikenhout.
Na ongeveer een uurtje was de Picanha klaar en kon die even onder een stukje zilverfolie tot rust komen.
Toen mocht ik hem eindelijk aansnijden. Erg goed gelukt, al zeg ik het zelf.
Wel moet ik zeggen dat ik voor een volgende keer het vet iets meer ga trimmen. Nu was er iets te veel vet aanwezig en door de relatief korte bereiding had deze niet voldoende tijd om te smelten. Zo leren we elke keer weer wat!