- Berichten
- 142
Ik werd vanochtend wakker en had onwijs veel zin om een stukje Picanha te grillen.
Gelukkig had ik het puntje van de hele Picanha nog in de vriezer liggen, perfect voor een lunch voor 2. Deze er dus meteen uitgehaald zodat hij vanmiddag op de Q kon.
In mijn vorige post had ik aangegeven dat er iets te veel vet op zat naar mijn mening, dus bij dit stuk het vet een beetje getrimmed zodat er een mooie laag van iets meer dan een halve centimeter over bleef. Vlees droog gedept en rijkelijk bestrooid met zeezout. Ondertussen de Q voorbereid op 120-150 graden (indirect).
We zijn klaar om te gaan beginnen. Ik houd van een rokerige BBQ smaak aan mijn vlees dus een klein handje beuken snippers toegevoegd. Thermometer in het vlees, afgesteld op 42 graden, en de Picanha kan op het rooster.
Na ongeveer 20 - 25 minuten was de kern op 42 graden en kon ik de Q opstoken naar 250+ graden. Gietijzeren rooster erop en nog even afvlammen tot 52 graden.
Nu nog even rusten waarna de kern iets op is gelopen tot 55-56 graden. Na ruim 10 minuten gerust te hebben liep het sap er nog steeds uit als een malle.
Zo'n lunch lust ik wel vaker
Gelukkig had ik het puntje van de hele Picanha nog in de vriezer liggen, perfect voor een lunch voor 2. Deze er dus meteen uitgehaald zodat hij vanmiddag op de Q kon.
In mijn vorige post had ik aangegeven dat er iets te veel vet op zat naar mijn mening, dus bij dit stuk het vet een beetje getrimmed zodat er een mooie laag van iets meer dan een halve centimeter over bleef. Vlees droog gedept en rijkelijk bestrooid met zeezout. Ondertussen de Q voorbereid op 120-150 graden (indirect).
We zijn klaar om te gaan beginnen. Ik houd van een rokerige BBQ smaak aan mijn vlees dus een klein handje beuken snippers toegevoegd. Thermometer in het vlees, afgesteld op 42 graden, en de Picanha kan op het rooster.
Na ongeveer 20 - 25 minuten was de kern op 42 graden en kon ik de Q opstoken naar 250+ graden. Gietijzeren rooster erop en nog even afvlammen tot 52 graden.
Nu nog even rusten waarna de kern iets op is gelopen tot 55-56 graden. Na ruim 10 minuten gerust te hebben liep het sap er nog steeds uit als een malle.
Zo'n lunch lust ik wel vaker

Laatst bewerkt: