BasBQ
Beef en Steak

Picanha aan het spit

diesel4666

Stoker
 
 
Berichten
278
Gisteren voor het eerst picanha gemaakt en dan maar direct aan het spit. Ik snap wel waarom iedereen dit zo lekker vindt...

Temperatuur zat hele tijd te schommelen tussen 180 en 200gr. Na een dikke 40min waren de picanha alsook de krieltjes klaar.

Fris slaatje, chimichurri (veel te veel look in dit recept wel!) en een lekkere Rioja erbij en genieten maar...

Filmpje:

cfc3c1945bed45cefca49d55c27113a8.jpg
c91e887d6e7bc635a0e918fe271b8d95.jpg
491451a3533dfef1dd4c3556b20370e2.jpg
185a59236a62e89effabed10d5bb5641.jpg
6f7b99c7de5a3ba998ba7f38ed14fc2c.jpg
3a0a82c24e52f51644b6e54ec1b1f669.jpg
 
Laatst bewerkt:

Rdj

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.848
Heerlijk man , werkt perfect he , die halfmoon pan onder het spit 👍🏻
 

Zzzjon

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.644
Ziet er heel erg lekker uit!
 

MartinK

Kooltjesharker
 
Berichten
218
Moet ik maar eens snel maken.
De picanha ligt al in de vriezer.
 

Revers88

Pitmaster
 
 
 
Berichten
768
Heerlijk! Moet ik ook eens proberen.
 

diesel4666

Stoker
 
 
Berichten
278
Heerlijk man , werkt perfect he , die halfmoon pan onder het spit
Inderdaad, die past perfect. En zit net niet in de weg met een ronddraaiende kip. (Kalkoen zal niet lukken)
Zou ook leuk zijn als het afdruipende vet op de patatjes zou vallen, maar helaas... net niet.

Als je rookhout gebruikt, zijn je patatjes ook meegerookt natuurlijk. Zowel bij de kip als de picanha 1 chunk appel gebruikt. En dat is voor mij echt wel het maximale dat die patatjes kunnen hebben.
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj

diesel4666

Stoker
 
 
Berichten
278
Ik heb dan wel een stalen staaf geplooid, waar de pan op kan rusten. Anders kan deze wel eens kantelen.
187b51521c09f42a467fc55ddd576d77.jpg
 

Peter64

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
4.161
Wat goddelijk lekker. Schuif maar door.
 

Veen

Stoker
 
 
 
Berichten
279
Ziet er verrukkelijk uit! Moet heerlijk geweest zijn
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
9.598
picanha met chimmichurri is goud
probeer hem ook eens Traditioneel" te maken, L&S wat rook laten opnemen en daarna affakkelen direct boven vuur.
 

Grimlord

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.383
Zelf ben ik ook enorm van van picanha aan het spit. Het wegsmeltende vet loopt steeds mooi over het vlees en maakt er zo een ware smaakbom van.
 

Bramster

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.805
Heb ik nou toevallig ook nog een picanha liggen die op ‘moet’. Ik ga dit ook maar maken. Thanks voor de inspiratie!
 

diesel4666

Stoker
 
 
Berichten
278
picanha met chimmichurri is goud
probeer hem ook eens Traditioneel" te maken, L&S wat rook laten opnemen en daarna affakkelen direct boven vuur.
Tja, wat is traditioneel? Bij de Braziliaanse restaurants zie ik ze steevast op het spit.
En ik had een chunk hout toegevoegd voor wat rooksmaak.
En nu ik een spit heb aangeschaft, moet dat ook renderen natuurlijk... ;-P
 

LOMPE laars

Pitmaster
Berichten
855
picanha met chimmichurri is goud
probeer hem ook eens Traditioneel" te maken, L&S wat rook laten opnemen en daarna affakkelen direct boven vuur.
Op t spit met de weber knal ik er 3 houtblokkies bij. Dan heb je t zelfde effect. Alleen door t smeltende vet veel meer smaak.
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
9.598
Op t spit met de weber knal ik er 3 houtblokkies bij. Dan heb je t zelfde effect. Alleen door t smeltende vet veel meer smaak.
ik vind er toch wel verschil in zitten hoor. Als een picanha L&S op 110 gr langzaam op temperatuur komt vindt ik de structuur van het vlees toch anders. En vervolgens affakkelen boven het vuur geeft je ook controle over hoe ver je wilt gaan.

Maar tis niet zo dat picanha van het spit hier niet welkom is hoor. In tegendeel :ROFLMAO: :p
 
Bovenaan Onderaan