Beef en Steak

Picanha aan het spit

 
 

diesel4666

Pitmaster
Berichten
517
Gisteren voor het eerst picanha gemaakt en dan maar direct aan het spit. Ik snap wel waarom iedereen dit zo lekker vindt...

Temperatuur zat hele tijd te schommelen tussen 180 en 200gr. Na een dikke 40min waren de picanha alsook de krieltjes klaar.

Fris slaatje, chimichurri (veel te veel look in dit recept wel!) en een lekkere Rioja erbij en genieten maar...

Filmpje:

cfc3c1945bed45cefca49d55c27113a8.jpg
c91e887d6e7bc635a0e918fe271b8d95.jpg
491451a3533dfef1dd4c3556b20370e2.jpg
185a59236a62e89effabed10d5bb5641.jpg
6f7b99c7de5a3ba998ba7f38ed14fc2c.jpg
3a0a82c24e52f51644b6e54ec1b1f669.jpg
 
Laatst bewerkt:
Heerlijk man , werkt perfect he , die halfmoon pan onder het spit 👍🏻
 
Ziet er heel erg lekker uit!
 
Moet ik maar eens snel maken.
De picanha ligt al in de vriezer.
 
Heerlijk! Moet ik ook eens proberen.
 
Heerlijk man , werkt perfect he , die halfmoon pan onder het spit
Inderdaad, die past perfect. En zit net niet in de weg met een ronddraaiende kip. (Kalkoen zal niet lukken)
Zou ook leuk zijn als het afdruipende vet op de patatjes zou vallen, maar helaas... net niet.

Als je rookhout gebruikt, zijn je patatjes ook meegerookt natuurlijk. Zowel bij de kip als de picanha 1 chunk appel gebruikt. En dat is voor mij echt wel het maximale dat die patatjes kunnen hebben.
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Ik heb dan wel een stalen staaf geplooid, waar de pan op kan rusten. Anders kan deze wel eens kantelen.
187b51521c09f42a467fc55ddd576d77.jpg
 
Wat goddelijk lekker. Schuif maar door.
 
Ziet er verrukkelijk uit! Moet heerlijk geweest zijn
 
picanha met chimmichurri is goud
probeer hem ook eens Traditioneel" te maken, L&S wat rook laten opnemen en daarna affakkelen direct boven vuur.
 
Zelf ben ik ook enorm van van picanha aan het spit. Het wegsmeltende vet loopt steeds mooi over het vlees en maakt er zo een ware smaakbom van.
 
Heb ik nou toevallig ook nog een picanha liggen die op ‘moet’. Ik ga dit ook maar maken. Thanks voor de inspiratie!
 
picanha met chimmichurri is goud
probeer hem ook eens Traditioneel" te maken, L&S wat rook laten opnemen en daarna affakkelen direct boven vuur.
Tja, wat is traditioneel? Bij de Braziliaanse restaurants zie ik ze steevast op het spit.
En ik had een chunk hout toegevoegd voor wat rooksmaak.
En nu ik een spit heb aangeschaft, moet dat ook renderen natuurlijk... ;-P
 
picanha met chimmichurri is goud
probeer hem ook eens Traditioneel" te maken, L&S wat rook laten opnemen en daarna affakkelen direct boven vuur.
Op t spit met de weber knal ik er 3 houtblokkies bij. Dan heb je t zelfde effect. Alleen door t smeltende vet veel meer smaak.
 
Op t spit met de weber knal ik er 3 houtblokkies bij. Dan heb je t zelfde effect. Alleen door t smeltende vet veel meer smaak.
ik vind er toch wel verschil in zitten hoor. Als een picanha L&S op 110 gr langzaam op temperatuur komt vindt ik de structuur van het vlees toch anders. En vervolgens affakkelen boven het vuur geeft je ook controle over hoe ver je wilt gaan.

Maar tis niet zo dat picanha van het spit hier niet welkom is hoor. In tegendeel :ROFLMAO: :p
 
Terug
Bovenaan Onderaan