BasBQ
Beef en Steak

picaja zonder vet

 
 
 

werty

Vuurmaker
Berichten
77
Goede morgen
mijn vrouw kwam met een pichanja van 1500 gr thuis zonder vet.
hoe te bewerken ik dacht zelf pezo rond om en dan indirect vuur.
moet je hem eerst dicht schroeien boven de kolen.
of gewoon eerst op kern temp laten komen en dan boven de kolen,en kan dat zonder vet laag?
iemand een idee.
 
Je mist het spektakel, maar verder gewoon bereiden zoals elke Picanha. Indirect op temperatuur laten komen en dan afgrillen. De meningen zijn verdeeld, maar ikzelf ga tot 45 en dan lekker fakkelen. (sorry niet in jouw geval dan)
 
Ja eens met Boldeagle +1
Alleen zou ik hem wel heel even boven het vuur houden voor een mooi korstje Maar niet te lang!!
 
Picanha gaat prima zonder vet, gewoon indirect tot ongeveer 45C kern en dan boven een loei heet vuur nog even af grillen tot de gewenste kerntemperatuur. Ik houd meestal 52C aan. Je kunt het vlees eventueel nog even insmeren met een beetje EVOO voor een mooier korstje.
 
Nosmo zei:
Picanha gaat prima zonder vet, gewoon indirect tot ongeveer 45C kern en dan boven een loei heet vuur nog even af grillen tot de gewenste kerntemperatuur. Ik houd meestal 52C aan. Je kunt het vlees eventueel nog even insmeren met een beetje EVOO voor een mooier korstje.

Wat is EVOO?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan