BasBQ
Beef en Steak

Peren taart (wintercursus Reitse 2012)

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
20.037
grillacademywinter2012-11.jpg


Dit is een van de recepten van de winter bbq cursus bij Reitse Spanninga 2012, restaurant 't Plein te Joure, Weber Grill Academy.

Ingredi?nten:

- 250 gram amandelspijs
- 10 eidooiers
- Pakje dr. Oetker mix voor banketbakkersroom (met melk in plaats van water)
- 7 plakjes korstdeeg of bladerdeeg
- 6 Conference peren
- Abrikozenjam
- 200 gram pure chocola
- 100 cc room
- Grand Marnier

Werkwijze:

We gebruiken het sear grate gourmet systeem van Weber bij deze bereiding.

Doe weinig bakblikspray op de Weber taartpan en bekleed deze met bakpapier
Verdeel 7 plakjes korstdeeg over de taartpan en prik het deeg et een vork
Maak van 1 pakje gele roompoeder gele room. Gebruik melk en geen water!
Maak 250 gram amandelspijs aan met 10 eidooier Gebruik de flessen truc om de eidooiers te spitsen zoals Reitse dat heeft voorgedaan op de Grill Academy in Joure.
Schil de peren met het handige schilmachientje en laat de steel eraan zitten. Zet de peren net onderwater met 150 gram suiker en een citroen. Leg er een gebaksschoteltje bovenop zodat de peren onder het vocht blijven staan, anders worden de peren bruin.
Kook de peren en als ze koken direct afzetten en laten afkoelen in het vocht.
Verdeel de amandelspijs met een spuitzak over de bodem van de taart. Daarna de gele room over de spijs verdelen.
Verwijder het klokhuis uit de peer, snij de peer in plakjes en leg deze op de gele room.
30 minuten 180?C goudbruin bakken op de BBQ. Indirect met de kolen in een rondje aan de buitenkant, ring of fire.

grillacademywinter2012-7.jpg


Na het afkoelen bestrijken met abrikozen gelei. Kook de jam met weinig water en verdeel het over de taart.
Snij de taart in 16 punten.

Serveren met chocolade saus en advocaat ijs

Chocolade saus:

Smelt pure chocolade repen (200 gram)
Voeg 100 cc room toe aan de chocola
Goed doorroeren en eventueel op ?smaak? maken met Grand Marnier
Af laten koelen en in een poffertjes fles bewaren.
De saus is alleen te verwerken op kamer temperatuur.

Lekker ite!
 
Ben al een toetjes man en nu dit prachtig bedankt voor het delen.
 
Deze ga ik een keer proberen, Toetje op de BBQ maakt bij mijn gasten altijd de meeste indruk !
en uiteraard kan ik er zelf ook niet vanaf blijven  ::) ;D
 
Ziet er heerlijk uit , ben benieuwd naar de eier splits truc met de flessen want daar waren een hoop van ons nog net even niet bij, je wil dat vast wel even uitleggen  Frits , toch ???
 
Tuurlijk ;) je breekt een ei en doet de inhoud in een bakje. Dan pak je een schone plastic frisdrank fles en knijpt die een beetje in, vervolgens zet je de opening van de fles voorzichtig op de eidooier en knijp de fles nu wat minder in en de eidooier wordt in de flessenhals gezogen.
Nu kun je de eidooier in een ander bakje er weer uit de fles laten door de fles weer in te drukken.
 
Zouden jullie misschien kunnen aan geven hoe die actie werkt met die fles en eierdooier. ( had nog niet veder gelezen)
 
Oei, deze ziet er wel heeeeeel lekker uit. Ben benieuwd hoe die gaat smaken. Zodra er weer wat mogelijkheden zijn ook zo'n taartpan kopen. Alleen kijken waar ze te krijgen zijn. Joepie...
 
Terug
Bovenaan Onderaan