- Berichten
- 339
Sander kwam met het onderwerp voor de fotowedstrijd van deze maand, namelijk fruit in je snuit. Een leuke uitdaging, er gingen direct al een aantal fruitsoorten door mijn gedachten. Uiteindelijk zat ik met de gebakken peren, in de vorm van een peren galette.
Vandaag nemen we dus een lekker gebakje als toetje (na de cote de boeuf met krieltjes). Met weinig ingrediënten krijg je toch een kunstig resultaat.
Eerst was ik de peren en zet ik de suiker, kaneel en bladerdeeg klaar.
De peren worden in kwarten gesneden, het klokhuis verwijderd en in daarna dunne plakjes gesneden.
Het bladerdeeg wordt uitgerold, rond uitgesneden en vervolgens belegd met de peer.
Randjes mooi omplooien, het bladerdeeg insmeren met ei en het geheel bestrooien met suiker en kaneel.
Ondertussen heb ik de bbq aangestoken en laten opwarmen tot 200 graden met de pizzasteen. De galette leg ik met bakpapier op de pizzasteen.
Na ongeveer 3 kwartier zag het er prima uit.
Lekker toetje met een espresso'tje:
Wel netjes delen met het gezin natuurlijk, met een beetje poedersuiker erover. Erg lekker!
En dit was het hoofdgerecht. Hier heb ik verder niet veel foto's van gemaakt omdat het hier vandaag niet om draaide. Ook dit was erg lekker, de krieltjes gerookt op appelhout, met cote de boeuf in Noskos steakkruiden en puntpaprika met een beetje gemalen peper.
Vandaag nemen we dus een lekker gebakje als toetje (na de cote de boeuf met krieltjes). Met weinig ingrediënten krijg je toch een kunstig resultaat.
Eerst was ik de peren en zet ik de suiker, kaneel en bladerdeeg klaar.
De peren worden in kwarten gesneden, het klokhuis verwijderd en in daarna dunne plakjes gesneden.
Het bladerdeeg wordt uitgerold, rond uitgesneden en vervolgens belegd met de peer.
Randjes mooi omplooien, het bladerdeeg insmeren met ei en het geheel bestrooien met suiker en kaneel.
Ondertussen heb ik de bbq aangestoken en laten opwarmen tot 200 graden met de pizzasteen. De galette leg ik met bakpapier op de pizzasteen.
Na ongeveer 3 kwartier zag het er prima uit.
Lekker toetje met een espresso'tje:
Wel netjes delen met het gezin natuurlijk, met een beetje poedersuiker erover. Erg lekker!
En dit was het hoofdgerecht. Hier heb ik verder niet veel foto's van gemaakt omdat het hier vandaag niet om draaide. Ook dit was erg lekker, de krieltjes gerookt op appelhout, met cote de boeuf in Noskos steakkruiden en puntpaprika met een beetje gemalen peper.