- Berichten
- 52
Voor de liefhebbers : d.i.y. roken van pepers......het verslag:
Eeen tijdje geleden heb de rocoto's van afgelopen jaar vandaag gesmoked.
Hoe dat in zijn werk ging ? kijk zelf maar :
09.30 uur
Als eerste de voorbereidingen, houtsnippers in de week zetten (ze moeten goed doorweekt zijn voor je begint. (doe dit nu niet meer, heb nu gietijzeren bakje voor snippers ;D)
vandaag is de keuze gevallen op een mix van 3 houtsoorten; Hickory, Mesquite and Pecan.
Dan gaan we, we beginnen aan het wassen, ontdooien, droog wrijven (had ze ingevroren vandaar) en de zaden uit de pepers halen.
De pepers die ik ga roken zijn, Turbo pube, rocoto chocolate en rocoto peron.
12.30 uur
Pfff het is wat werk maar het loont.
Eindelijk klaar, nu de smoker aansteken.
probeer de temperatuur zo laag mogelijk te houden, tussen de 70c en de 90c is ideaal.
Kiek um goan dan !!!
22.00 uur
Zo na 9 uur smoken zien ze er zo uit :
Ziet er al lekker uit, maar ze zijn nu nog te nat. Nu moeten ze nog een aantal uren in de Stockly, temperatuur mag hier op 70c
Pepers mooi verdelen in de ringen.
Zo dat was een dagje lekker in de zon pepers roken (ja het duurt wel lang) nu nog tot vannacht 01.00 uur drogen, dan waarschijnlijk morgen ook nog wel wat uurtjes tot ze goed droog zijn.
Daarna ga ik ze fijnmalen en tadaaa een heerlijk poedertje om door je eten te doen, om vlees mee in te smeren voordat je gaat BBQ'en en natuurlijk is het ook heerlijk in sauzen.
Veel werk maar zeker de moeite waard. :mrgreen:
update: De volgende dag;
Vandaag hebben de gerookte pepers lang genoeg in de droger gezeten en dan zien ze er zo uit :
Dan moeten ze nog even vermalen worden tot poeder, en zie het eindresultaat :
Dit zijn de rocoto chocolate en de rocoto peron.
en dit zijn alle turbo pubes.
Lekker hoor, dat word smullen....Ook te gebruiken als ingredi?nt voor een lekkere smokey rub
Eeen tijdje geleden heb de rocoto's van afgelopen jaar vandaag gesmoked.
Hoe dat in zijn werk ging ? kijk zelf maar :
09.30 uur
Als eerste de voorbereidingen, houtsnippers in de week zetten (ze moeten goed doorweekt zijn voor je begint. (doe dit nu niet meer, heb nu gietijzeren bakje voor snippers ;D)
vandaag is de keuze gevallen op een mix van 3 houtsoorten; Hickory, Mesquite and Pecan.


Dan gaan we, we beginnen aan het wassen, ontdooien, droog wrijven (had ze ingevroren vandaar) en de zaden uit de pepers halen.
De pepers die ik ga roken zijn, Turbo pube, rocoto chocolate en rocoto peron.
12.30 uur
Pfff het is wat werk maar het loont.

Eindelijk klaar, nu de smoker aansteken.
probeer de temperatuur zo laag mogelijk te houden, tussen de 70c en de 90c is ideaal.


Kiek um goan dan !!!
22.00 uur
Zo na 9 uur smoken zien ze er zo uit :


Ziet er al lekker uit, maar ze zijn nu nog te nat. Nu moeten ze nog een aantal uren in de Stockly, temperatuur mag hier op 70c
Pepers mooi verdelen in de ringen.


Zo dat was een dagje lekker in de zon pepers roken (ja het duurt wel lang) nu nog tot vannacht 01.00 uur drogen, dan waarschijnlijk morgen ook nog wel wat uurtjes tot ze goed droog zijn.
Daarna ga ik ze fijnmalen en tadaaa een heerlijk poedertje om door je eten te doen, om vlees mee in te smeren voordat je gaat BBQ'en en natuurlijk is het ook heerlijk in sauzen.
Veel werk maar zeker de moeite waard. :mrgreen:
update: De volgende dag;
Vandaag hebben de gerookte pepers lang genoeg in de droger gezeten en dan zien ze er zo uit :


Dan moeten ze nog even vermalen worden tot poeder, en zie het eindresultaat :

Dit zijn de rocoto chocolate en de rocoto peron.

en dit zijn alle turbo pubes.
Lekker hoor, dat word smullen....Ook te gebruiken als ingredi?nt voor een lekkere smokey rub