BasBQ
Beef en Steak

Pecan pie

Lust ik best wel een stukje van hoor, misschien wel twee....
 
Ziet er schitterend uit ! kan ook niet wachten op het recept !
 
Eddeped zei:
Duurt lang he? :-S

Sorry! Sorry! Hebben jullie honger of zo?  ;)

OK. Beginnen met de basis. Het meest eenvoudig en traditioneel. Staat op de achter kant van een Karo syrup bottle.

Preheat oven to 350F

1 cup corn syrup
3 eggs
1 cup sugar
2 tablespoons melted butter
1 teaspoon vanilla

mix in a bowl

then add 1.5 cups pecans (iemand vroeg wat voor pecans, ik gebruik gewoon niet gezouten, van Sliegro. Kan zo out de zak in het mix of eerst 10 min in de oven op een pan licht roasten).

and pour mix into a deep dish 9 inch pie crust

bake for about an hour, until your Thermapen says 200F in the center.
let it cool completely before you try to cut it or it'll run everywhere.
should look kinda like this:



 
Thx zeeeeer binnenkort eens proberen  :D
 
And recipe #2. The Advanced Class  ;)

Voor deze heb je geen corn syrup nodig is het hierdoor veel minder zoet wat somige niet lekker vind van de ander recept.

Preheat oven to 350F

3 large eggs
2 large egg yolks
1.25 cups sugar
4 tablespoons unsalted butter (softly melted)
0.5 cup unsulfured molasses
2 cups pecans (here I think lightly toasted are nicer in combination with the bourbon)
2 teaspoons vanilla extract
0.25 cup bourbon
0.5 teaspoon salt

9 in pie crust

Whisk eggs, yolks, and sugar together until smooth and creamy. Blend in the butter, molasses, pecans, vanilla, bourbon, and salt until smooth. Pour into the pie shell. Bake for 35 min's then check the temperature in the center. When it's 200F remove and let cool.


Ik hoop jullie deze zelf probeer en lekker vind. En dat je foto's en meningen gaat delen hier!
 
Terug
Bovenaan Onderaan