- Berichten
- 158
Hallo mede Q-ers,
Wij zullen ons ook maar even voorstellen op dit overheerlijke forum.
Paddopaul en ik hebben onlangs een mooie offset smoker gekocht en tijdens het zoeken naar recepten en hoe hier mee om te gaan zijn we hier uitgekomen.
We zijn 2 vrienden met een passie voor koken, bier en whiskey. Uiteraard kan een BBQ dan niet ontbreken.
Wij zijn gegaan voor de Smokey Rib-Eye smoker.
Het is een "El Cheapo" maar met het druiprek volledig omhoog verdeeld hij de hitte enorm goed en de lekkage is nog te overzien.
We gaan hier zelf waarschijnlijk nog een deflector inzetten en de kiertjes wat verder afdichten.
Na de eerste keer aanstoken merkte we beide al dat de Bi-Metaal thermometer niet al te jofel was dus hier meteen een Maverick ET-733 voor gehaald.
Na een aantal droge runs was het vandaag dan toch tijd voor de eerste maaltijd, gegrilde zalm gerookt met Hickory.
Het recept kwam hier van het forum en dit zal zeker vaker gemaakt worden hier
Maken van de saus/marinade
Smoker klaarmaken en volladen
Mooi rooksignaal
Het eindresultaat
De zalm is er af gegaan bij een kern van 65?C, alleen was deze een beetje droog dus die gaat er de volgende keer eerder af.
Maar voor de eerste keer waren we beide enorm tevreden en we gaan hier zeker nog een hoop lekkere dingen op klaarmaken.
De volgende sessie wordt nu al besproken hier B-)
Groeten Paul en Youri
Wij zullen ons ook maar even voorstellen op dit overheerlijke forum.
Paddopaul en ik hebben onlangs een mooie offset smoker gekocht en tijdens het zoeken naar recepten en hoe hier mee om te gaan zijn we hier uitgekomen.
We zijn 2 vrienden met een passie voor koken, bier en whiskey. Uiteraard kan een BBQ dan niet ontbreken.
Wij zijn gegaan voor de Smokey Rib-Eye smoker.
Het is een "El Cheapo" maar met het druiprek volledig omhoog verdeeld hij de hitte enorm goed en de lekkage is nog te overzien.
We gaan hier zelf waarschijnlijk nog een deflector inzetten en de kiertjes wat verder afdichten.
Na de eerste keer aanstoken merkte we beide al dat de Bi-Metaal thermometer niet al te jofel was dus hier meteen een Maverick ET-733 voor gehaald.
Na een aantal droge runs was het vandaag dan toch tijd voor de eerste maaltijd, gegrilde zalm gerookt met Hickory.
Het recept kwam hier van het forum en dit zal zeker vaker gemaakt worden hier
Maken van de saus/marinade
Smoker klaarmaken en volladen
Mooi rooksignaal
Het eindresultaat
De zalm is er af gegaan bij een kern van 65?C, alleen was deze een beetje droog dus die gaat er de volgende keer eerder af.
Maar voor de eerste keer waren we beide enorm tevreden en we gaan hier zeker nog een hoop lekkere dingen op klaarmaken.
De volgende sessie wordt nu al besproken hier B-)
Groeten Paul en Youri