vandaag na veel omwegen de driepoot voor de DO afgemaakt en dus ook gelijk maar even ingewijd met een stoofpotje.

950 gram fijne rib lappen.
2 middel grote uien.
4 tenenknoflook.
2 flesjes Palm bier.
2 eetlepels tijm
2 grote eetlepels mosterd.
5 blaadje laurier.
snufje zout
snufje peper
1/2 bouillon blokje.
scheutje appel azijn.
4 plakken snijkoek.
doosje champions.
beetje bloem.
ma?zena.
Snij de rib lappen in 3cm grote blokken en bestrooi ze met wat zout en peper.
haal daarna de blokken door de bloem en bak ze aan in de DO met een beetje olie of boter.
snij de ui en de knoflook in grove stukken.
haal na het aanbraden van het vlees dit uit de DO en fruit hierna de uien en knoflook.
nu kan het vlees er weer bij en bak alles nog even door.
doe de tijm, laurier, azijn, bier en mosterd erbij.
en leg de plakken snijkoek op het vocht en doe de deksel erop.
laat dit rustig sudderen voor een paar uur en roer het een keer door.
na een uur of 2 de gesneden champions er bij en weer verder laten sudderen.
een half uur voor het opdienen op smaak maken met een half bouillon blokje en wat zout en peper.
en als het nodig is een beetje binden met ma?zena.
eetsmakelijk.










950 gram fijne rib lappen.
2 middel grote uien.
4 tenenknoflook.
2 flesjes Palm bier.
2 eetlepels tijm
2 grote eetlepels mosterd.
5 blaadje laurier.
snufje zout
snufje peper
1/2 bouillon blokje.
scheutje appel azijn.
4 plakken snijkoek.
doosje champions.
beetje bloem.
ma?zena.
Snij de rib lappen in 3cm grote blokken en bestrooi ze met wat zout en peper.
haal daarna de blokken door de bloem en bak ze aan in de DO met een beetje olie of boter.
snij de ui en de knoflook in grove stukken.
haal na het aanbraden van het vlees dit uit de DO en fruit hierna de uien en knoflook.
nu kan het vlees er weer bij en bak alles nog even door.
doe de tijm, laurier, azijn, bier en mosterd erbij.
en leg de plakken snijkoek op het vocht en doe de deksel erop.
laat dit rustig sudderen voor een paar uur en roer het een keer door.
na een uur of 2 de gesneden champions er bij en weer verder laten sudderen.
een half uur voor het opdienen op smaak maken met een half bouillon blokje en wat zout en peper.
en als het nodig is een beetje binden met ma?zena.
eetsmakelijk.








