BasBQ
Beef en Steak

Patatje stoofvlees

 
 

peter w

Pitmaster
Berichten
579
vandaag na veel omwegen de driepoot voor de DO afgemaakt en dus ook gelijk maar even ingewijd met een stoofpotje.



950 gram fijne rib lappen.
2 middel grote uien.
4 tenenknoflook.
2 flesjes Palm bier.
2 eetlepels tijm
2 grote eetlepels mosterd.
5 blaadje laurier.
snufje zout
snufje peper
1/2 bouillon blokje.
scheutje appel azijn.
4 plakken snijkoek.
doosje champions.
beetje bloem.
ma?zena.

Snij de rib lappen in 3cm grote blokken en bestrooi ze met wat zout en peper.
haal daarna de blokken door de bloem en bak ze aan in de DO met een beetje olie of boter.
snij de ui en de knoflook in grove stukken.
haal na het aanbraden van het vlees dit uit de DO en fruit hierna de uien en knoflook.
nu kan het vlees er weer bij en bak alles nog even door.
doe de tijm, laurier, azijn, bier en mosterd erbij.
en leg de plakken snijkoek op het vocht en doe de deksel erop.
laat dit rustig sudderen voor een paar uur en roer het een keer door.
na een uur of 2 de gesneden champions er bij en weer verder laten sudderen.
een half uur voor het opdienen op smaak maken met een half bouillon blokje en wat zout en peper.
en als het nodig is een beetje binden met ma?zena.

eetsmakelijk.

















 
ja die krijtstreep was inderdaad om de kids bij het vuur weg te houden en het werkte nog ook dus denk dat ik die truc vaker toe ga passen.
 
Top! Ik ga nu op zoek naar een DO.
Je hebt me over de (krijt)streep getrokken!  :D
 
heerlijke stoofpot peter
 
mooi stoofpotje Peter en een mooi opstelling met die 3 poot


 
Je was een dag te vroeg Peter. Het is in Belgi? vandaag Nationale Stoofvlees-frietdag. Maar toch lekker.
 
Lekker !!! , bij "commerciele" patatjes stoofvlees is het stoofvlees meestal paard , heeft iemand hier ervaringen mee ?

 
Dat lijkt me lekker, dus op de todo...
 
Dominique zei:
Je was een dag te vroeg Peter. Het is in Belgi? vandaag Nationale Stoofvlees-frietdag. Maar toch lekker.

ja dat had ik ook vernomen maar ben mijn tijd graag vooruit.
 
peter w zei:
Dominique zei:
Je was een dag te vroeg Peter. Het is in Belgi? vandaag Nationale Stoofvlees-frietdag. Maar toch lekker.

ja dat had ik ook vernomen maar ben mijn tijd graag vooruit.
En autonoom, je maakt het zelluf wel uit. Jatochnietdan =))
 
Ziet er erg lekker uit Peter...
En slim hoor die krijtstreep voor de kids... :)
 
De directie zal wel tevreden met je geweest zijn, ziet er smakelijk uit!
 
Ziet er goed uit !
 
Terug
Bovenaan Onderaan