BasBQ
Beef en Steak

Pastrami

 
 
 

Rockabimmy

Kooltjesharker
Berichten
229
Hi BBQ vrienden,

Vorige week begonnen aan een pastrami projectje. Helaas wat druk gehad dus niet echt de tijd kunnen nemen voor mooie foto's tot dusver maar de mooiere
foto's komen op de rookdag en natuurlijk van het eindresultaat  B-)

Als eerste Haxquiz bedanken voor zijn prachtige thread, ik heb zijn voorbereiding en recept praktisch 1 op 1 overgenomen dus graag verwijs ik voor de ingredi?nten even door:
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=8788.0

Mijn enigste aanpassing is, vanwege het ontbreken van pink salt, dat ik colorozo heb gebruikt voor de pekel en dan wel in deze verhoudingen:

120 gr zout
120 gr colorozo
5 eetlepels pickling spices
225 gr bruine suiker
6 tenen knoflook

IMG_4373.jpg

Pickling spices samengesteld en gevijzeld waar nodig

IMG_4401.jpg

Brine even gekookt en alle zout en suiker opgelost, pickling spices etc erbij en vervolgens een mooie brisket van BBQuality van 4,5 kilo
laten zwemmen.

IMG_4402.jpg

Na 6+ dagen laten zwemmen is het tijd voor de rub.

IMG_4403.jpg

Brisket uit de brine en nog even een uur laten ontzouten in een bak water.
Vervolgens in 2en gesneden, hij paste anders niet in mijn vacuumzakken..

IMG_4404.jpg

Rub erop, de briskets hadden nog iets droger gekund dus de rub zat tot onder mn oksels

IMG_4408.jpg

In de vacuum zak en 1,5 dag slapen in de koelkast

Morgen op de smoker! Spannend :D
 
Have fun
 
Eerste buien alweer gekopt maar zijn onderweg!

55D293FB-C37F-45D2-88D6-E79CBD73061A.jpg

7BBAB587-F32B-4EE6-A50F-D076D37312EA.jpg


2 maal stuk pastrami, een kilo of 2 aan verschillende jerky en een
Indostyle pork butt.

En de zon breekt door :D
 
77BFDECF-530D-48AA-8192-C39CF35F1B7C.jpg


Eerste stuk op 65 graden en van de smoker.
Dat ruikt!! En nu er vanaf blijven voor 2 dagen....
 
Mooi project! En Oeh 2 dagen wachten... Dat zal moeilijk zijn. Succes daarmee
 
zo, waren 2 zware dagen van wachten maar zojuist even erg fijn gelunched met zelf gemaakte pastrami :D

Merkte overigs dat de pekel zich niet volledig tot de kern had doorgedrongen, je zag nog een cm aan lichte kleuring dus de volgende keer mag hij iets langer.

DSC_7683.jpg

klein stukje gestoomd naar 90 graden

DSC_7685.jpg

Plakken gesneden

DSC_7689.jpg

Op brood met een beetje mosterd

Conclusie:
:-*

Heerlijk, wel wat taaier dan een brisket dus de plakken wat dunner sijnden dan bij een brisket. Hij is gelukkig niet droog en vol van smaak. De kruiden komen erg goed door en lekker spicy.
Het heeft wat tijd en geduld gekost maar het is t meer dan waard, aanrader!
 
Lekker hoor
 
WAUW !!!

Das lekker :)!
 
Dat ziet er lekker uit en wat een zelfbeheersing om er 2 dagen vanaf te kunnen blijven, zou mij niet lukken denk ik. :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan