- Berichten
- 20.358
Twee jaar geleden al een keer het Pastami recept van @Jet gemaakt. Dat was toen een hit bij ons thuis, de laatste tijd werd er steeds vaker naar gevraagd.
Dus toen er een mooie aanbieding van Beef en Steak voorbij kwam was 1 plus 1 = 3 .
Het hoofdonderwerp kwam al schoon aan.
De kruiden voor de pekel even aanzetten om de smaken nog meer te ontwikkelen.
De pekel
Nu voor achttien dagen de koelkast in en iedere dag draaien. Daarna afspoelen en een nachtje ontzouten in een bak water.
Komt best wat vanaf.
De brisket insmeren met de kruiden melange.
Nog een nachtje wachten en dan mag het op de Kamado.
Inpakken
Toen de prikker er soepel inging, het folie opengemaakt en uit laten wasemen op een dichte bbq zodat de bark weer wat aansterkt (noskos methode).
Uurtje laten rusten, en dan snijden, lekker op een boterham met Russian dressing en plakje augurk.
In één woord fantastisch
Bedankt voor het kijken.
Dus toen er een mooie aanbieding van Beef en Steak voorbij kwam was 1 plus 1 = 3 .
Het hoofdonderwerp kwam al schoon aan.
De kruiden voor de pekel even aanzetten om de smaken nog meer te ontwikkelen.
De pekel
Nu voor achttien dagen de koelkast in en iedere dag draaien. Daarna afspoelen en een nachtje ontzouten in een bak water.
Komt best wat vanaf.
De brisket insmeren met de kruiden melange.
Nog een nachtje wachten en dan mag het op de Kamado.
Inpakken
Toen de prikker er soepel inging, het folie opengemaakt en uit laten wasemen op een dichte bbq zodat de bark weer wat aansterkt (noskos methode).
Uurtje laten rusten, en dan snijden, lekker op een boterham met Russian dressing en plakje augurk.
In één woord fantastisch
Bedankt voor het kijken.