BasBQ
Beef en Steak

Parelhoen van het spit

Biebieque

Sprokkelaar
Berichten
30
Men neme twee parelhoentjes (schoongemaakt, Hanos).
Van Beekum kipkruiden onder de huid gepropt, rub aan de buitenkant gestrooid en ingesmeerd met citroen olijfolie.

KJ3 op 150 graden, beuken/eiken houtmot in een cilindergepropt op gloeiende houtskool (150 graden) gelegd, en de hoentjes aan het spit. Draaien maar.

80B2CD33-7546-47AB-809A-BD6B92FC49E7.jpeg

Mbv meater temperatuur gevolgd, en na ruim een uur was de kerntemperatuur al op 74 graden.
DA6CDE34-6A42-48F9-84BD-988ACF9BBAA8.jpeg
0BEE726F-97EE-4235-BE7A-3F07D14BDA03.png

Daarna onder alufolie gelegd, zoete aardappel 22 min in de oven en ijsbergsla. Heerlijk!
Zo simpel (makkelijk) kan het zijn.
 
Ja aan het spit dat smaakt vaak nog beter. Niet te droog die hoen?
 
Veel meer hoeft het niet te zijn. Heerlijk.
 
Prachtige kleur op de parelhoen. Zal me een feestje zijn geweest zeg 😁
 
Ziet er super uit. Is de smaak van parelhoen sterker dan een kippetje of totaal niet te vergelijken?
Heb ze al een paar keer zien liggen, volgende keer neem ik ze mee.
 
Dat zal zeker gesmaakt hebben
 
Terug
Bovenaan Onderaan