JdV
Tondelzoeker
- Berichten
- 5
Gerookte Paling, liggend op het BBQ rooster:
Ingrediënten:
- 7 palingen (800 gram)
- 5 liter water
- 300 gram zout
- 1 blokje Eikenhout, vuist grootte
- 1 blokje Beukenhout, vuist grootte
Los voor het pekelbad het zout op in het water en laat hier de palingen 12 uur in pekelen.
Bereiding, het roken:
Vandaag eens geprobeerd paling (liggend) te roken op de Bastard. Temperatuur heel langzaam laten oplopen tot maximaal 95 graden. Bij een kerntemperatuur van ca. 45 graden begonnen met roken met een paar chunks van eiken en beuken. Resultaat na 4 uur valt helemaal niet tegen.
Avond ervoor palingen in de pekel. Op 5 liter water 300g keukenzout gebruikt.
Begonnen met weinig houtskool aan een kant van het mandje en steeds wat bijgevuld.
Op lage temperatuur de paling laten drogen tot kerntemperatuur ca. 45 graden.
Daarna temperatuur opgevoerd tot max 95 graden en gerookt met eiken en beuk.
Bij kerntemperatuur 73 graden van de BBQ af en nog half uurtje in bakpapier en onder handdoek nagaren. (Zorg dat ze elkaar niet raken want ze plakken dan nog aan elkaar).
Laatst bewerkt door een moderator: