- Berichten
- 34
Onlangs hebben we een 40 cm paella pan gekocht. Bij gebrek aan een gasvuur moet ze op de weber
.
Ik begon met een hoopje houtskool in het midden van het rooster om eerst de kippenbouten, chorizo en inktvisringen aan te braden.

Als dit gebeurd is mogen die naar de rand van de pan om plaats te maken voor ui, look en paprika. En dan ook meteen de paellakruiden toegevoegd.

Dan de rijst erbij en even aanbakken zodat die alle olie kan opnemen. Omdat vanaf hier de warmte wat matiger mag zijn, even de kolen wat opengedaan op het rooster en 2 bakstenen onder de pan gezet.

Een flinke scheut witte wijn erbij en daarna beetje bij beetje kippenbouillon. Halfweg de gaartijd van de rijst nog even wat mosseltjes toegevoegd.
Heerlijk en makkelijk om te maken.


Ik begon met een hoopje houtskool in het midden van het rooster om eerst de kippenbouten, chorizo en inktvisringen aan te braden.

Als dit gebeurd is mogen die naar de rand van de pan om plaats te maken voor ui, look en paprika. En dan ook meteen de paellakruiden toegevoegd.

Dan de rijst erbij en even aanbakken zodat die alle olie kan opnemen. Omdat vanaf hier de warmte wat matiger mag zijn, even de kolen wat opengedaan op het rooster en 2 bakstenen onder de pan gezet.

Een flinke scheut witte wijn erbij en daarna beetje bij beetje kippenbouillon. Halfweg de gaartijd van de rijst nog even wat mosseltjes toegevoegd.
Heerlijk en makkelijk om te maken.
