- Berichten
- 1.936
Na het behalen van mijn little piggy stickert wil ik ze nu allemaal dus nu voor een tok en zeer binnenkort voor de koei.
Een grillkippetje gehaald bij de poelier, ipv een dry rub heb ik de kip in een pacifische marinade gedaan voor ongeveer 6 uur (marinade recept komt uit het zwarte weberboekje chicken) ik weet dat als je een kip in een marinade doet het velletje niet krokant wordt maar die keuze heb ik bewust gemaakt.
Aangezien ik werkzaam ben bij een slijter, genoeg keuze uit soorten bier, heb voor een Amerikaans biertje gekozen Bengali van Sixpoint craft ales.
Het blikje bier niet direct in de kip gedaan maar in de sittin' chicken gegoten.
Het geheel LOW en SLOW gegaard tussen de 120 en 130 graden tot een kern temperatuur in de borst van 69 graden.
Als bijgerecht BBQ baked beans met stokbrood kruidenboter ( BBQ baked beans gemaakt naar dit recept: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=6409.0 ) ipv. red kidney beans borlotti bonen gebruikt.
Een grillkippetje gehaald bij de poelier, ipv een dry rub heb ik de kip in een pacifische marinade gedaan voor ongeveer 6 uur (marinade recept komt uit het zwarte weberboekje chicken) ik weet dat als je een kip in een marinade doet het velletje niet krokant wordt maar die keuze heb ik bewust gemaakt.
Aangezien ik werkzaam ben bij een slijter, genoeg keuze uit soorten bier, heb voor een Amerikaans biertje gekozen Bengali van Sixpoint craft ales.
Het blikje bier niet direct in de kip gedaan maar in de sittin' chicken gegoten.
Het geheel LOW en SLOW gegaard tussen de 120 en 130 graden tot een kern temperatuur in de borst van 69 graden.
Als bijgerecht BBQ baked beans met stokbrood kruidenboter ( BBQ baked beans gemaakt naar dit recept: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=6409.0 ) ipv. red kidney beans borlotti bonen gebruikt.