- Berichten
- 131
Afgelopen zonnig paasweekend weer de BGE aan gehad.
1e paasdag een halve argentijnse ribeye gemaakt. Deze indirect low en slow tot 53 graden laten komen (geen foto van op BBQ. De Fireboard Drive deed het werk en dan blijf je van de dome af
'Ain't cooking when your looking zeg maar)
Eerst de ribeye ingesmeert met mosterd en als kruiden de Noskos Beef kruiden gebruikt.
Dit was een goeie kruidige combi (kids vonden het iets te soms. Oeps...)
Waarschijnlijk doordat ik de ribeye eerst wat getrimmed heb en opengeslagen. Daar ook mostered en kruiden gedaan. Volgende keer alleen de buitenkant zelf alleen. Binnenkant blijven de kruiden wel zitten.
2e Paasdag stond er gyros van procureur op het programma.
Deze in plakken gesneden, even in de olie gezet en daarna de Noskos Gyros kruiden gebruikt. Dit rook al heerlijk!
Er waren wat zorgen of de kruiden niet te riant was, maar achteraf had dit best nog kruidiger gemogen.
De gyros eerst direct gegerilled tot rond 60 en daarna indirect (zodat de volgende plakker er op konden) tot ~72
Deze in stukjes gesneden en op een flatbread met knoflooksaus (foei geen tzatziki nee...)
Nog genoeg over (nog niet in stukjes) us dit vandaag in stukjes gesneden en opgebakken nog heerlijk bij de lunch
En misschien nog wel lekkerdere omdat de kruiden ingetrokken waren en de stukjes rondom crispy waren.
Bedankt voor het lezen
1e paasdag een halve argentijnse ribeye gemaakt. Deze indirect low en slow tot 53 graden laten komen (geen foto van op BBQ. De Fireboard Drive deed het werk en dan blijf je van de dome af

Eerst de ribeye ingesmeert met mosterd en als kruiden de Noskos Beef kruiden gebruikt.
Dit was een goeie kruidige combi (kids vonden het iets te soms. Oeps...)
Waarschijnlijk doordat ik de ribeye eerst wat getrimmed heb en opengeslagen. Daar ook mostered en kruiden gedaan. Volgende keer alleen de buitenkant zelf alleen. Binnenkant blijven de kruiden wel zitten.
2e Paasdag stond er gyros van procureur op het programma.
Deze in plakken gesneden, even in de olie gezet en daarna de Noskos Gyros kruiden gebruikt. Dit rook al heerlijk!
Er waren wat zorgen of de kruiden niet te riant was, maar achteraf had dit best nog kruidiger gemogen.
De gyros eerst direct gegerilled tot rond 60 en daarna indirect (zodat de volgende plakker er op konden) tot ~72
Deze in stukjes gesneden en op een flatbread met knoflooksaus (foei geen tzatziki nee...)
Nog genoeg over (nog niet in stukjes) us dit vandaag in stukjes gesneden en opgebakken nog heerlijk bij de lunch

En misschien nog wel lekkerdere omdat de kruiden ingetrokken waren en de stukjes rondom crispy waren.
Bedankt voor het lezen