Quebracho komt uit zuid amerika, de manier van BBQ-en daar is met open BBQ's, asade kruizen, matrassen etc. Maar in ieder geval open, direct grillen dus. Zij grillen ook L&S maar dan ligt het vlees heel hoog boven het houtskool, neem als voorbeeld een parilla gril met het typerende in hoogte verstelbare rooster, meesters zijn het daar.
Dan maakt het niet veel uit als je houtskool wat stinkt. Zeker niet als je het geduld hebt als wat ze daar hebben, alles rustig aan dan heeft het houtskool sowieso het meeste van zijn nare luchtjes verloren. Dan is het ook prettig dat je houtskool knoert hard is zodat het lang gloeit.
Quebracho vind ik daarom minder geschikt voor dichte BBQ's soms lijkt net of je telefoonpalen of treinspoor bielzen aan het verbranden bent.
Overigens heb ik met het merk Best Charcoal ook prettige ervaring, dat is europees houtskool van eik,berk,els,beuk etc.
Niet dat de houtsoort me wat uitmaakt maar het brandt/gloeit rustig en geurloos dat loofhout houtskool.