- Berichten
- 1.935
Naar een recept van Treegje
Ingredienten
75 gr. Zalm per pakketje
75 gr. Kabeljauw per pakketje
Vis rub
Grove mosterd of zoals de Belgen zeggen: Graantjes mosterd
150 gr. Spinazie ala cr?me per pakketje (uit laten lekken)
Koude Aardappel puree (1 zakje Maggie Puree ala minuut of zelfgemaakte)
Bladerdeeg per persoon 1 vel (43 x 24 cm. Tante Fanny, Koeling supermarkt)
Leg het bladerdeeg zodanig dat er een kuiltje in komt.
Daarin doe je de spinazie, er bovenop de zalm filet met de vis rub
Vervolgens een laag grove mosterd.
Daar bovenop de kabeljauw en wat vis rub,en als laatste de koude aardappel puree.
vouw het geheel zorgvuldig dicht zodanig dat het vocht niet kan ontsnappen
Verwarm de BBQ voor op een temp van om en bij de 200-220 gr.C,
Leg de bladerdeeg pakketjes op het rooster en bak ze tot goudbruin 40-60 min.
Totdat het bladerdeeg mooi goudbruin en gaar is
eventueel wat rookhout toevoegen, bijvoorbeeld Appel, niet te veel, bladerdeeg neemt behoorlijk wat rook op
Variatie: begin met wat verkruimelde Blauwe schimmelkaas en dan de spinazie etc.
Laatst bewerkt door een moderator: