BasBQ
Beef en Steak

Overige: Alles in een pakketje

 
 
 
 
 

Jet

Gemarineerd
Berichten
1.773
DSC_3084.JPG


Naar een recept van Treegje

Ingredienten

75 gr. Zalm per pakketje
75 gr. Kabeljauw per pakketje
Vis rub
Grove mosterd of zoals de Belgen zeggen: Graantjes mosterd
150 gr. Spinazie ala cr?me per pakketje (uit laten lekken)
Koude Aardappel puree (1 zakje Maggie Puree ala minuut of zelfgemaakte)
Bladerdeeg per persoon 1 vel (43 x 24 cm. Tante Fanny, Koeling supermarkt)

Leg het bladerdeeg zodanig dat er een kuiltje in komt.
Daarin doe je de spinazie, er bovenop de zalm filet met de vis rub
Vervolgens een laag grove mosterd.
Daar bovenop de kabeljauw en wat vis rub,en als laatste de koude aardappel puree.
vouw het geheel zorgvuldig dicht zodanig dat het vocht niet kan ontsnappen

Verwarm de BBQ voor op een temp van om en bij de 200-220 gr.C,
Leg de bladerdeeg pakketjes op het rooster en bak ze tot goudbruin 40-60 min.
Totdat het bladerdeeg mooi goudbruin en gaar is
eventueel wat rookhout toevoegen, bijvoorbeeld Appel, niet te veel, bladerdeeg neemt behoorlijk wat rook op

Variatie: begin met wat verkruimelde Blauwe schimmelkaas en dan de spinazie etc.

DSC_3054.JPG

DSC_3056.JPG

DSC_3058.JPG

DSC_3060.JPG

DSC_3062.JPG

DSC_3066.JPG

DSC_3068.JPG

DSC_3075.JPG

DSC_3079.JPG

DSC_3087.JPG
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Jullie gaan zo hard dat de to-do knop het niet kan bijhouden ;)
 
Wat een ontzetten leuk recept!
Rol je de bladerdeeg dan uit tot dit formaat?
ik ben nl niet zo,n ster met bladerdeeg, maar dit zou ik wel willen maken
 
miep zei:
Wat een ontzetten leuk recept!
Rol je de bladerdeeg dan uit tot dit formaat?
ik ben nl niet zo,n ster met bladerdeeg, maar dit zou ik wel willen maken

Miep, de bladerdeeg kun je gewoon als opgerolde vellen van het formaat 43 x 24 cm in de supermarkt kopen, in het vers koelvak, Jumbo verkoopt het van het merk Tante Fanny,
C1000 en AH volgens mij ook.
Je hoeft de bladerdeeg dus niet verder uit te rollen.
 
Dank je wel, ik ken alleen die kleine pakjes en verder die grote spring roll pastry
wij hebben hier een AH xl, zal eens kijken
 
mooi recept
 
Mjam, lekker Jet die gaat op m'n to do. Ligt er blauwe kaas als eerste op het bladerdeeg?
 
Tante Agnes zei:
Mjam, lekker Jet die gaat op m'n to do. Ligt er blauwe kaas als eerste op het bladerdeeg?

Ja dat is blauwe schimmelkaas, staat er onderaan bij in het recept bij "variatie:" ;)
 
Jet zei:
Tante Agnes zei:
Mjam, lekker Jet die gaat op m'n to do. Ligt er blauwe kaas als eerste op het bladerdeeg?

Ja dat is blauwe schimmelkaas, staat er onderaan bij in het recept bij "variatie:" ;)

Was al bang dat ik er overheen gelezen had...  :-S
 
dennisb zei:
Jullie gaan zo hard dat de to-do knop het niet kan bijhouden ;)

Mee eens dennis.
Maar dit ziet er ook wel erg goed uit.
bedankt voor heldere uitleg en plaatjes.
vrouw lief gaat hier blij van worden.
 
vispakkies, lekker!
 
Dat ziet er super uit, bedankt voor het delen.
 
Zo dat was erg lekker.
maar bladerdeeg sloot niet heel goed. hoe doen jullie dat?
bij tweede pakketje gebruiktke ik wat ei om te sealen maar wou nog niet helemaal.
:p
Zeker nog een keer
 
KippetjeHaasje zei:
Zo dat was erg lekker.
maar bladerdeeg sloot niet heel goed. hoe doen jullie dat?
bij tweede pakketje gebruiktke ik wat ei om te sealen maar wou nog niet helemaal.
:p
Zeker nog een keer

Lekken gebeurd hier ook wel, komt meestal omdat de vulling dan te vochtig is.
het sealen van het pakketje is meestal geen probleem maar als er teveel vocht inzit dan heeft zelfs ei om te plakken geen zin.
De spinazie goed uit laten lekken is het belangrijkste die bevat het meeste vocht.
 
Ziet er heerlijk uit, zeker het proberen waard ;)!

Hoe heb je de bbq opgebouwd als ik vragen mag?

 
dat lijkt me nou een heerlijk pakketje, die ga ik binnenkort zeker eens proberen
 
Idd leuk recept en een hele mooie foto-reportage.
 
Terug
Bovenaan Onderaan