BasBQ
Beef en Steak

Ovenschaal als deflector plate

Nitro

Sprokkelaar
 
Berichten
40
Hallo BBQers,

Hierbij een vraagje, ik wil vandaag Hasleback aardappels maken, normaal gesproken dienen deze indirect worden klaar gemaakt.
Kan ik dit ook direct doen en als deflector plate een ovenschaal gebruiken (https://www.lidl.nl/p/ernesto-braad...48U1l8ekpqhBJgufcP3_CdiqVOWBQu_IaArlGEALw_wcB) bijvoorbeeld zoals in de link ?

Ik wil namelijk ook prei maken (deze moet direct) en een stukje vlees wat ook direct ga bereiden.
 

Free_ltd

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
4.543
Hallo BBQers,

Hierbij een vraagje, ik wil vandaag Hasleback aardappels maken, normaal gesproken dienen deze indirect worden klaar gemaakt.
Kan ik dit ook direct doen en als deflector plate een ovenschaal gebruiken (https://www.lidl.nl/p/ernesto-braad...48U1l8ekpqhBJgufcP3_CdiqVOWBQu_IaArlGEALw_wcB) bijvoorbeeld zoals in de link ?

Ik wil namelijk ook prei maken (deze moet direct) en een stukje vlees wat ook direct ga bereiden.

De deflector dient als afscheiding tussen direct en indirect. De ovenschaal gaat enorm warm worden en de aardappelen hebben direct contact. Dus die gaan bakken.
 

Zzzjon

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.100
De deflector dient als afscheiding tussen direct en indirect. De ovenschaal gaat enorm warm worden en de aardappelen hebben direct contact. Dus die gaan bakken.

Precies wat ik wou zeggen.

Je zou als extra marge de kolen ook nog naar de directe zone kunnen leggen.

Of een kleinere tegel er onder.
 
Laatst bewerkt:

Nitro

Sprokkelaar
 
Berichten
40
Dan moeten we nog even wachten tot kerst, er staat op mijn verlanglijstje een divide conquer :). Dan is het sowieso mogelijk om gescheiden van elkaar te bakken en braaien haha.

Bedankt voor de tip (y)
 

Free_ltd

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
4.543
Dan moeten we nog even wachten tot kerst, er staat op mijn verlanglijstje een divide conquer :). Dan is het sowieso mogelijk om gescheiden van elkaar te bakken en braaien haha.

Bedankt voor de tip (y)
Je hoeft helemaal niet te wachten. Die hasselback patatoes gaan ook perfect in de oven. Doe ik sowizo meestal omdat deze op 200° 45min a 1u moeten hebben. En mijn Q staat meestal op 100 a 110° bij bv. een reverse sear. Dus voor het gemak (en minder stress) steek ik ze dan in de oven (of een 2de BBQ) en kan ik me gewoon op het vlees concentreren. Een oven voor sidesdishes is geen verbod op dit forum. Sous-vide daarentegen wel :ROFLMAO:
:ROFLMAO: :ROFLMAO:
 
Bovenaan Onderaan