BasBQ
Beef en Steak

Ovenschaal als deflector plate

 

Nitro

Sprokkelaar
Berichten
48
Hallo BBQers,

Hierbij een vraagje, ik wil vandaag Hasleback aardappels maken, normaal gesproken dienen deze indirect worden klaar gemaakt.
Kan ik dit ook direct doen en als deflector plate een ovenschaal gebruiken (https://www.lidl.nl/p/ernesto-braad...48U1l8ekpqhBJgufcP3_CdiqVOWBQu_IaArlGEALw_wcB) bijvoorbeeld zoals in de link ?

Ik wil namelijk ook prei maken (deze moet direct) en een stukje vlees wat ook direct ga bereiden.
 
Hallo BBQers,

Hierbij een vraagje, ik wil vandaag Hasleback aardappels maken, normaal gesproken dienen deze indirect worden klaar gemaakt.
Kan ik dit ook direct doen en als deflector plate een ovenschaal gebruiken (https://www.lidl.nl/p/ernesto-braad...48U1l8ekpqhBJgufcP3_CdiqVOWBQu_IaArlGEALw_wcB) bijvoorbeeld zoals in de link ?

Ik wil namelijk ook prei maken (deze moet direct) en een stukje vlees wat ook direct ga bereiden.

De deflector dient als afscheiding tussen direct en indirect. De ovenschaal gaat enorm warm worden en de aardappelen hebben direct contact. Dus die gaan bakken.
 
De deflector dient als afscheiding tussen direct en indirect. De ovenschaal gaat enorm warm worden en de aardappelen hebben direct contact. Dus die gaan bakken.

Precies wat ik wou zeggen.

Je zou als extra marge de kolen ook nog naar de directe zone kunnen leggen.

Of een kleinere tegel er onder.
 
Laatst bewerkt:
Dan moeten we nog even wachten tot kerst, er staat op mijn verlanglijstje een divide conquer :). Dan is het sowieso mogelijk om gescheiden van elkaar te bakken en braaien haha.

Bedankt voor de tip (y)
 
Dan moeten we nog even wachten tot kerst, er staat op mijn verlanglijstje een divide conquer :). Dan is het sowieso mogelijk om gescheiden van elkaar te bakken en braaien haha.

Bedankt voor de tip (y)
Je hoeft helemaal niet te wachten. Die hasselback patatoes gaan ook perfect in de oven. Doe ik sowizo meestal omdat deze op 200° 45min a 1u moeten hebben. En mijn Q staat meestal op 100 a 110° bij bv. een reverse sear. Dus voor het gemak (en minder stress) steek ik ze dan in de oven (of een 2de BBQ) en kan ik me gewoon op het vlees concentreren. Een oven voor sidesdishes is geen verbod op dit forum. Sous-vide daarentegen wel :ROFLMAO:
:ROFLMAO: :ROFLMAO:
 
Terug
Bovenaan Onderaan