- Berichten
- 286
Enkele weken geleden heb ik een Cold Smoke Generator gekocht en nu ben ik op zoek naar mooie recepten. Helaas staan er niet heel veel op dit forum, buiten dingen als zalm, kaas, eieren en pezo (al vergeet ik vast iets). Nu zou het me mooi lijken om een ham te maken zoals die vroeger weken of maanden in de schouw hing alvorens aangesneden te worden. Volgens mij moet dat met koud roken ook lukken.
Ik kwam dit recept tegen: http://www.rookovens-online.nl/c-1082792/koud-gerookte-ham/
Het ziet er heel mooi uit, maar kost zeker een maand of drie. Nou heb ik er dat zeker voor over, echter moet het wel de moeite zijn.
Zijn er hier koud-rokers die zoiets al eens geprobeerd hebben? Wat zijn de ervaringen, valkuilen, dingen om rekening mee te houden enz. En boven alles, is het alle moeite waard?
Voortbordurend op de CSG, is het een idee om naast High&Fast en Low&Slow nog een subforum Cold Smoke te maken, of vinden 'we' het gebruik van een CSG geen BBQ? Zijn er nog CSG receptensites die ik zeker bij mijn favo's moet opslaan?
Ik kwam dit recept tegen: http://www.rookovens-online.nl/c-1082792/koud-gerookte-ham/
Het ziet er heel mooi uit, maar kost zeker een maand of drie. Nou heb ik er dat zeker voor over, echter moet het wel de moeite zijn.

Zijn er hier koud-rokers die zoiets al eens geprobeerd hebben? Wat zijn de ervaringen, valkuilen, dingen om rekening mee te houden enz. En boven alles, is het alle moeite waard?
Voortbordurend op de CSG, is het een idee om naast High&Fast en Low&Slow nog een subforum Cold Smoke te maken, of vinden 'we' het gebruik van een CSG geen BBQ? Zijn er nog CSG receptensites die ik zeker bij mijn favo's moet opslaan?