BasBQ
Beef en Steak

Ossobuco, deze MOET je maken!

 
 
 
 

Laurens

Pitmaster
Berichten
898
Een tijdje terug was ik bij een vleesboerderij. Helaas gingen ze stoppen met het winkeltje, maar aan de andere kant betekende dat wel dat al het vlees met 50-75% afgeprijsd was. Dus gelijk maar een hele voorraad kalfsvlees ingeslagen, waaronder 3 mooie schenkels.

Gisteren ossobuco gemaakt, voor mij de 2e keer. Was eigenlijk niet van plan om het te plaatsen, dus vandaar weinig foto’s. Maar omdat het zo’n fantastisch lekker gerecht is, toch maar even plaatsen om jullie van wat inspiratie te voorzien 😉

Recept is van Jappert, staat hier op het forum. Wel wat meer wijn toegevoegd en een paar blaadjes laurier toegevoegd. En de schenkels niet in de pan maar op het rooster aangebakken met wat rook van olijfhout.

Geserveerd met tagliatelle.

751367E7-8B5E-4FDA-AF61-6563962E9403.jpeg


3126DF05-C4DE-4959-8A5D-2E8A574A98C2.jpeg


8B7412A4-1E89-4B25-99F7-12419658BE9C.jpeg


51671F6F-E2BC-49BA-9951-E3D01FD3823F.jpeg
 
Heerlijk! Dat moet gesmaakt hebben 👌🏻
 
Dat ziet er super uit Laurens. Mooie aanpassingen aan het recept van @Jappert.

 
Deze is inderdaad zalig, wij maken hem al jaren, ziet er top uit Laurens
 
Nog nooit op, maar je inspireert me wel.
Man, ik ben nu zo benieuwd
 
Ziet er heerlijk uit!

Je hebt mij in ieder geval geïnspireerd om het ook te gaan maken.
 
Dit nodigd uit voor het ook te maken.
Lekker.
 
Bijna vergeten dat ik hier ook nog een paar schenkels in de vriezer heb liggen. Die zal ik er binnenkort eens uit halen 😀
Dank voor de inspiratie!👍
 
Dat lijkt me lekker!! Het ziet er heerlijk uit
 
Lekker hoor, zou ik graag een keer proberen. Jammer dat dit thuis niet zo gewaardeerd wordt :(
 
Terug
Bovenaan Onderaan