- Berichten
- 1.035
Als de herfst in Nederland zijn intrede doet begint de zin naar stevigere kost ook toe te nemen. Anders dan onze zware stoverijen weten de Italianen daar toch iedere keer weer een frisse twist aan te geven. En dat door een simpele toevoeging die Gremolata heet.
Ingredienten:
- Een paar mooie stukken Runderschenkel
- 1 grote ui
- 1 teen knoflook
- 1 winterpeen
- 2 selderie stengels of als het echt herfst/winter is knolselderij
- 400 ml groente fond
- 100 ml witte wijn
- 1 blik tomaten blokjes
- 1 eetlepel tomaten puree
- 1 eetlepel bloem
Slagerstouw
Voor de Gremolata
- Rasp van 1 citroen
- 2 teentjes knof
- Flink wat platte peterselie

Bindt het slagerstouw om de schenkel zodat hij niet teveel samentrekt tijdens het aanbraden


De Dutch Oven boven hete kolen laten opwarmen. Vlees goed peperen en zouten. En dan hard aanbraden.


Vlees eruit halen en apart leggen. Dan de uien en knoflook rustig laten sudderen.

Voeg een dikke eetlepel tomaten puree toe en laat het even mee sudderen. Voeg daarna de gesneden peen en selderij toe en bak een minuut of 4 mee.

Dan mag de wijn en de groente fond erbij en laat dat rustig warm worden.

Voeg de tomaten blokjes pas toe als het mengsel bijna kookt. Doe je alles te gelijk, dan koelt je DO te snel af.

Strooi gelijkmatig de bloem over de saus en roer voorzichtig door.

Leg het vlees op de saus en schep wat saus eroverheen

Deksel erop, vol leggen met kolen en een lekker wijntje open trekken

Laat minimaal twee uur sudderen. Hak ondertussen de knoflook, peterselie en citroenrasp zeer fijn en voeg aan het einde toe aan de saus.


Lekker met Tagliatelle of Risotto


Bedankt voor het kijken, succes met namaken en veel plezier met op eten.
Laatst bewerkt door een moderator: