BasBQ
Beef en Steak

Oosters buikspek

 
 

BasB

Kooltjesharker
Berichten
164
Vandaag heb ik Oosters buikspek met bami.
De marinade hebb ik gemaakt op basis van het recept van The Butchery (zie: https://butchery.nl/recepten/oosters-buikspek/).

Gisterenochtend heb ik de marinade gemaakt en deze in de ziplock zak met het buikspek gestopt.
Vandaag even voor 14.00 uur de Kamado aangestoken om deze naar een temperatuur van ongeveer 100 graden laten oplopen (indirect). Ongeveer 3 uur later heb ik de temperatuur verder op laten lopen, zodat ik de vetlaag een harde korst kon geven (direct).

Resultaat was erg goed, mede dankzij de erg lekkere marinade).

Bedankt voor het lezen.
0ee74ac828060b9e0b7b8cee859e8f8a.jpg
f51dabd5f1143c33bd54b23603780dc1.jpg
4328f36b859041901926dad88dbe5633.jpg
07610025e907715b6ca9bf161b9ccb60.jpg
9e6326751af2b355b1e9184edfa3c9b4.jpg


Verstuurd vanaf mijn KB2003 met Tapatalk
 
Prkma stukje spek. Lekker.
 
  • Leuk
Waarderingen: BasB
Nou dit lijkt ons ook erg lekker dus in de voorbereiding en morgen op de Kamado en dan met bami en kroepoek…. Biel bij ? Chinees voor (hertogJan) en genieten ?? Maar dat moet nog blijken…… we gaan het beleven ?! Het weer is prut dus jas aan en lekker bezig zijn, ook belangrijk

IMG_0057.jpeg


IMG_0058.jpeg


IMG_0059.jpeg
 
Een leuke aanrader! De vlg keer neem ik wat meer tijd om de buikspek op 110-120- graden langzaam te laten garen tot 65-70gr inwendig en dan af te grillen op 180-200 gr. Nu een oosterse hete saus gemaakt op basis van het de hier bovenstaande link van kooltjesharker ? De vlg ga ik proberen wat zoeter te maken richting pangang saus…….met Bami en kroepoek……biertje erbij en ……MmM
 
  • Leuk
Waarderingen: BasB
Terug
Bovenaan Onderaan