BasBQ
Beef en Steak

Ooni weer eens aangestoken

Patrick1992

Tondelzoeker
Berichten
10
Zo nu en dan steek ik weer eens de ooni koda 12 aan.

Ik vind zelf vaak hoe simpelere de pizza hoe lekkerder.
Mijn favo is; tomaat basilicum mozzarella, en na het bakken wat rauwe ham erop.

Vandaag eens wat anders; dit was:
Tomaat
Mozzarella
Parmezaan
‘Nduja (smeerbare salami)
Ui

En als die uit de oven komt een klein beetje truffel honing en verse basilicum.

Dit was toch ook wel erg lekker voor de verandering:

21357aaca676b5eed63f8e50766558cb.jpg

adb1b631afcd142c3a7b94b89661e76f.jpg
 
Heerlijk. Welke mozzerella gebruik jij? Ik krijg namelijk altijd plasjes vocht bij die ik gebruik.
 
Heerlijk. Welke mozzerella gebruik jij? Ik krijg namelijk altijd plasjes vocht bij die ik gebruik.

Als ik verse mozzarella gebruik. Snij ik die in blokjes. Knijp ik die goed uit in keukenpapier. En laat ik ze nog 2 uur ‘drogen’ onafgedekt in de koelkast.

Maar meestal gebruik ik van die geraspte mozzarella. Puur uit gemak, en merk weinig smaak verschil eigenlijk.

Zakjes van de Lidl
 
Wow, mooie foto’s.

Wat voor bloem gebruik je? Rijstijd?
 
Wow, mooie foto’s.

Wat voor bloem gebruik je? Rijstijd?


Deze gebruik ik, zeer tevreden over.

Ongeveer 20 uur in totaal.

3 pizza bollen:

Voordeeg
300 gram bloem
300 gram water (31 graden)
5 gram instant gist
5 gram honing

Dit tot een ‘papje’ roeren, 1 uur op kamer temp laten staan
Dan 16-24 uur de koelkast in.

1 uur voordat je pizza’s wilt bakken uit de koelkast halen en je deeg maken.

Dus bij je Voordeeg voeg je toe:
180 gram bloem
30 gram koud water
9 gram zout

Tot een deeg kneden.
10 min laten rusten en verdelen in bollen van 275 gram.
Opbollen
En +- 45 min laten rijzen.

Dan je pizza’s bakken
 

Deze gebruik ik, zeer tevreden over.

Ongeveer 20 uur in totaal.

3 pizza bollen:

Voordeeg
300 gram bloem
300 gram water (31 graden)
5 gram instant gist
5 gram honing

Dit tot een ‘papje’ roeren, 1 uur op kamer temp laten staan
Dan 16-24 uur de koelkast in.

1 uur voordat je pizza’s wilt bakken uit de koelkast halen en je deeg maken.

Dus bij je Voordeeg voeg je toe:
180 gram bloem
30 gram koud water
9 gram zout

Tot een deeg kneden.
10 min laten rusten en verdelen in bollen van 275 gram.
Opbollen
En +- 45 min laten rijzen.

Dan je pizza’s bakken
Bedankt voor het recept. Toch maar eens een poging wagen.
 
Heerlijk. Welke mozzerella gebruik jij? Ik krijg namelijk altijd plasjes vocht bij die ik gebruik.

Je hebt in de winkel ook van die mozarella die droog is speciaal voor warme bereidingen. Galbani heeft dit ook, je kan dit in een blok kopen, maar ook geraspt. Ik neem hier zelf altijd gewoon van het merk van de supermarkt mozarella voor pizza/oven etc. Die is nog wat droger dan geraspte
Je hebt hier in de winkel ook ronde plakjes voor panini's en dergelijke, heb ik ook wel eens gebruikt, maar vind deze net iets te groot

Persoonlijk proef ik het verschil echt niet tussen verse mozarella of van die droge
 
Terug
Bovenaan Onderaan