BasBQ
Beef en Steak

Ook maar even voorstellen

Smokeybastard

Tondelzoeker
Berichten
15
Goedemiddag allen,

Hierbij mij zelf ook maar even voorstellen.

Al jaren een liefhebber van koken en uiteraard bbqen. Tot voorheen op een weber ketel (deze blijft uiteraard) maar sinds gisteren een Bastard large complete.

Gisterenavond dit mooie ei maar in elkaar gezet zodat vandaag de inwijding plaats kan gaan vinden.

Gisteren bij de lokale boer (slagerij) een paar (3) mooie baby backs gekocht. Mijn voorkeur ging uit naar 1100 gram (helaas kleine 900 gram per stuk)

Vandaag de ribs in de rub en de Bastard zijn eerste branduren gegeven.

Heel even lopen stoeien om op temperatuur te komen maar dit was zo geregeld. 2 mooie Chunks appel erop en toen de ribs.

Draai op dit moment 1 uur en 25 minuten super stabiel op 110 graden. Weinig tot geen schommelingen. Als kool gebruik in nu de Dammers maar zal hier nog verder in gaan finetunen.

Ik ga de ribs volledig Noskos klaarmaken op de 321. Althans dat bekijk ik nog even na de eerste 3 uur roken. Op het moment van schrijven ruik ik dat chunk 2 zijn werk gaat doen 😅.

Het gaat een latertje worden 🤣

Wordt vervolgd

5E436D80-9806-462C-B0EB-C83B535CB78D.jpeg


21DE187A-C391-42C3-BABE-71A117E30016.jpeg


17FCC994-AA08-4E58-B60D-8A7FAEAAFDA4.jpeg
 
Welkom ,veel plezier met je mooie Q
 
Hier nog even een foto van gisterenavond toen hij op zijn poten stond. Nog een kleine 15 minuten en dan mogen ze eraf voor een mooie zilveren jas 🤣

0259FF01-5405-4CA7-BDA7-581B9DD62F61.png
 
Inpakken met standaard folie, ik kwam tot mijn schrik erachter dat mijn folie op was, ff improviseren dan maar 🤪

C22CA7B7-F43A-4B14-8B20-5B9A5188E1F4.jpeg


0EF0AD7D-AE37-4ACF-BE5B-7E74376AC183.jpeg


3E44ECBD-252C-43A1-BAE0-F161873FEC0C.jpeg
 
Welkom!
 
Ben nog wel ff zoekende naar temperatuur weer terug brengen naar 110, hij is uiteraard iets opgelopen met 10 graden door het openen van de dome, ff beetje spelen dan maar😀 Speelkwartier
 
Na 1.25 uur stomen, super mals kleine bite en absoluut geen snot. Weer terug op het ei voor een klein uurtje. Wat vocht bewaard om eventueel dadelijk met de Noskos bbq saus te mengen!

2B74C66D-160D-4BB9-A84D-B46EB4A628AA.jpeg


167FAA9E-FC56-4CD6-9145-DA8BD3D1B3B5.jpeg
 
Terug
Bovenaan Onderaan