- Berichten
- 2.559
Hallo BBQ vrienden
18 feb begonnen aan mijn tweede lucht gedroogde ham project. Deze keer met kruiden.
Zojuist (18 maart) aangesneden en er super van genoten. Smaak is veel meer in balans dan ham #01 en de kruiden proef je goed terug.
project:
801 gram varkensfilet
40 gram Colorozo zout
5 gram Suiker
4 gram Zwarte peper
4 gram Jeneverbes
1 gram Laurierblad
11 dagen dagelijks omkeren in de koelkast
schoonspoelen en onafgedekt in de koelkast voor 2 dagen om te drogen
koudroken voor 12 uur (temp <25?C)
hangen in een donker koele omgeving tot 30% gewichtsverlies
Speciaal woord van dank voor Bert die me met raad heeft bijgestaan.
Zeker voor herhaling vatbaar maar eerst de zomer overleven en wachten op koudere tijden B-)
Gloeiende groet
Camiel de Barbecueman
18 feb begonnen aan mijn tweede lucht gedroogde ham project. Deze keer met kruiden.
Zojuist (18 maart) aangesneden en er super van genoten. Smaak is veel meer in balans dan ham #01 en de kruiden proef je goed terug.
project:
801 gram varkensfilet
40 gram Colorozo zout
5 gram Suiker
4 gram Zwarte peper
4 gram Jeneverbes
1 gram Laurierblad
11 dagen dagelijks omkeren in de koelkast
schoonspoelen en onafgedekt in de koelkast voor 2 dagen om te drogen
koudroken voor 12 uur (temp <25?C)
hangen in een donker koele omgeving tot 30% gewichtsverlies
Speciaal woord van dank voor Bert die me met raad heeft bijgestaan.










Zeker voor herhaling vatbaar maar eerst de zomer overleven en wachten op koudere tijden B-)
Gloeiende groet
Camiel de Barbecueman