- Berichten
- 11
gisterenavond ook de blik in kip gemaakt.
Was eerst de bedoeling met het bierblik te werken maar toch maar een colakip gemaakt.
Wist niet zeker over de biersmaak te overheersend zou zijn en dat willen de kinderen nog niet?
Dan maar begonnen met een tokkie van een 1.5KG
haar jasje opengemaakt om wat bacon over de kipfilets te leggen en jasje er terug over nadien.
Ingesmeerd met een mengsel van paprikapoeder,peper,look,gedroogde tijm en olijfolie.
Hierna het blik ingebracht en de Q op voor een tweetal uur op 180GR
Dan ook maar snel nog wat kippelollies gemaakt voor de kinderen indien ze de kip niet zouden willen.
Die heb ik gerubd met gewoon kippekruiden uit de bus.
En nog op het einde van de sessie de kip en lollies gerubd met een Colarub
De kip was na een 2uur klaar,nog niet helemaal dat de botjes eruit vielen maar heb dan ook liever nog een wat peuzelwerk eraan.
Met wat gebakken aardappeltjes erbij en groentjes was het meer dan genoeg op een zaterdagavond.
En de lollies waren zeker de moeite om te doen.
Was eerst de bedoeling met het bierblik te werken maar toch maar een colakip gemaakt.
Wist niet zeker over de biersmaak te overheersend zou zijn en dat willen de kinderen nog niet?
Dan maar begonnen met een tokkie van een 1.5KG

haar jasje opengemaakt om wat bacon over de kipfilets te leggen en jasje er terug over nadien.

Ingesmeerd met een mengsel van paprikapoeder,peper,look,gedroogde tijm en olijfolie.

Hierna het blik ingebracht en de Q op voor een tweetal uur op 180GR

Dan ook maar snel nog wat kippelollies gemaakt voor de kinderen indien ze de kip niet zouden willen.

Die heb ik gerubd met gewoon kippekruiden uit de bus.
En nog op het einde van de sessie de kip en lollies gerubd met een Colarub
De kip was na een 2uur klaar,nog niet helemaal dat de botjes eruit vielen maar heb dan ook liever nog een wat peuzelwerk eraan.
Met wat gebakken aardappeltjes erbij en groentjes was het meer dan genoeg op een zaterdagavond.

En de lollies waren zeker de moeite om te doen.
