- Berichten
- 158
Aangezien het gister weer heerlijk weer zou worden hadden Paul (Paddopaul) en ik besloten dat het een mooie dag zou zijn om weer de hele dag aan de Q te staan.
Paul stond 's morgens om 9 uur al aan de deur met zijn prachtige nieuwe OTP en deze hebben we meteen langs de offset opgesteld zodat ons dagje kon beginnen.
Een gezellige groepsfoto
Aangezien Paul een Boston Butt van 3 kg mee had genomen en deze wel even nodig zou hebben hadden we al besloten dat we tussentijds wel wat te snacken moesten hebben, geweldig excuus dus om weer eens Jerk Chicken te maken.
De PP hebben we wederom volgens het wedstrijdrecept van Noskos gemaakt omdat dit de vorige keer enorm goed bevallen is.
Allereerst de vetkap ingesneden, daarna de Butt ge?njecteerd en in de rub gezet.
De Jerk marinade hebben we uit de losse pols gemaakt aangezien we geen verse pepers hadden (ik weet het schandalig
) ) en de winkel zou pas over 3 uur open gaan.
De rest van de ingredi?nten hadden we gelukkig wel dus hebben we het zo opgelost
We hebben 5 druppels Beast Killer geprobeerd, dit was nog te lief, dus wat doe je dan?
Een druppel chili extract er in! Dit is extract van 1,6 miljoen Scoville, dus net zo heet als een Carolina Reaper
De kippendijen lekker laten marineren in dit goedje en vervolgens begonnen met de OTP en de smoker klaar te maken voor gebruik.
De OTP zou als eerste aan gaan zodat we deze meteen goed kunnen ontmaagden met de PP.
Hierin dus alles klaar gemaakt voor indirect garen met de minion methode.
Een aantal Flammy's aangestoken in de starter en aan het begin geplaatst.
Toen de dome mooi stabiel bleef rond de 110?C was het tijd voor het varkentje, deze heeft in de Whiskey en Pecan rook gelegen.
Toen het tegen de middag aan liep begonnen de pitmasters toch wel een beetje honger te krijgen van die heerlijke geur dus hebben we de smoker flink opgestookt om de Jerk in te maken.
We hebben de convectieplaat bewust weg gelaten zodat de vlammen naar het vlees konden reiken.
En na een half uurtje zag dat er zo uit en konden we snacken!
Toen het varkentje 5 uur op de Q lag was te temperatuur mooi 73? dus was het tijd voor de glaze.
Nog eens 2 uurtjes later inpakken.
Het varkentje vond het volgens mij wel lekker op de OTP, hij woog bijna een kilo meer als de procureur van 2 weken geleden, maar had maar een half uurtje langer nodig in totaal.
Na 9 uur in de zonnestudio en een klein uurtje afkoelen had ie een prachtig kleurtje
Even met 2 vorken bewerken en de eindsaus erdoorheen mengen.
Onze mening?
Mwoah! Niet normaal meer hoe sappig en mals het vlees was! Onder de vetkap viel het vlees letterlijk in je vingers uit elkaar, het zelfde gold voor het stuk waar de Money Muscle zit.
Wij waren er meteen over uit dat het voortaan Boston Butt wordt i.p.v. Procureur om PP te maken!
De Jerk had voor onze smaak wat meer kick mogen hebben maar was ook verbazingwekkend lekker weer, de volgende keer gaat hier gewoon wat meer extract in >
Al met al weer een heerlijke dag!
Bedankt voor het kijken
Paul stond 's morgens om 9 uur al aan de deur met zijn prachtige nieuwe OTP en deze hebben we meteen langs de offset opgesteld zodat ons dagje kon beginnen.
Een gezellige groepsfoto


Aangezien Paul een Boston Butt van 3 kg mee had genomen en deze wel even nodig zou hebben hadden we al besloten dat we tussentijds wel wat te snacken moesten hebben, geweldig excuus dus om weer eens Jerk Chicken te maken.
De PP hebben we wederom volgens het wedstrijdrecept van Noskos gemaakt omdat dit de vorige keer enorm goed bevallen is.
Allereerst de vetkap ingesneden, daarna de Butt ge?njecteerd en in de rub gezet.




De Jerk marinade hebben we uit de losse pols gemaakt aangezien we geen verse pepers hadden (ik weet het schandalig

De rest van de ingredi?nten hadden we gelukkig wel dus hebben we het zo opgelost


We hebben 5 druppels Beast Killer geprobeerd, dit was nog te lief, dus wat doe je dan?
Een druppel chili extract er in! Dit is extract van 1,6 miljoen Scoville, dus net zo heet als een Carolina Reaper


De kippendijen lekker laten marineren in dit goedje en vervolgens begonnen met de OTP en de smoker klaar te maken voor gebruik.
De OTP zou als eerste aan gaan zodat we deze meteen goed kunnen ontmaagden met de PP.
Hierin dus alles klaar gemaakt voor indirect garen met de minion methode.

Een aantal Flammy's aangestoken in de starter en aan het begin geplaatst.

Toen de dome mooi stabiel bleef rond de 110?C was het tijd voor het varkentje, deze heeft in de Whiskey en Pecan rook gelegen.

Toen het tegen de middag aan liep begonnen de pitmasters toch wel een beetje honger te krijgen van die heerlijke geur dus hebben we de smoker flink opgestookt om de Jerk in te maken.
We hebben de convectieplaat bewust weg gelaten zodat de vlammen naar het vlees konden reiken.

En na een half uurtje zag dat er zo uit en konden we snacken!

Toen het varkentje 5 uur op de Q lag was te temperatuur mooi 73? dus was het tijd voor de glaze.


Nog eens 2 uurtjes later inpakken.

Het varkentje vond het volgens mij wel lekker op de OTP, hij woog bijna een kilo meer als de procureur van 2 weken geleden, maar had maar een half uurtje langer nodig in totaal.
Na 9 uur in de zonnestudio en een klein uurtje afkoelen had ie een prachtig kleurtje


Even met 2 vorken bewerken en de eindsaus erdoorheen mengen.

Onze mening?
Mwoah! Niet normaal meer hoe sappig en mals het vlees was! Onder de vetkap viel het vlees letterlijk in je vingers uit elkaar, het zelfde gold voor het stuk waar de Money Muscle zit.
Wij waren er meteen over uit dat het voortaan Boston Butt wordt i.p.v. Procureur om PP te maken!
De Jerk had voor onze smaak wat meer kick mogen hebben maar was ook verbazingwekkend lekker weer, de volgende keer gaat hier gewoon wat meer extract in >

Al met al weer een heerlijke dag!
Bedankt voor het kijken
