BasBQ
Beef en Steak

Ons stekkie

Alexxie

Tondelzoeker
Berichten
24
De BBQ staat bij ons nog in de tuin, als een los BBQtje. een weber 47 kegel met een gietijzeren rooster, inmiddels dik 9 jaar oud maar doet het nog prima.
Gisteren ben ik begonnen aan een nieuwe buitenkeuken, nadat ik afgelopen week de tuin weer beetje klaar heb gemaakt voor de zomer, ik heb nog een achtertuin en ook nog een tuin aan de voorzijde, aangrenzend aan deze tuin op de foto. in die tuin heb ik nog een grote veranda overkapping aan het huis staan, dus in de zomer is het heerlijk vertoeven in deze tuin. wij hebben vanaf 1 uur de hele dag de zon in de tuin. De nieuwe buitenkeuken komt op de plek te staan waar nu rechts op de foto de 2 stoelen en de ronde tafel staan.

Ik zal hier elke keer een update plaatsen als ik weer aan de buitenkeuken heb gewerkt. zie een hoop leuke dingen voorbij komen op de site :)

Grt, Alex

IMG20230312135143.jpg


IMG20230317204344.jpg


IMG20230317204319.jpg


IMG20230317204303.jpg


IMG20230316225849.jpg
 
Dat heb je even mooi in elkaar gezet.
 
Dat ziet er al netjes uit, je gaat de oude trouwe Weber wel als extra bbq houden na al die jaren trouwe dienst ?
 
Dat wordt een fijn plekje
 
Ziet er veelbelovend uit! benieuwd naar het eindresultaat. En wat een heerlijkheid zo'n tuin...
 
Vandaag weer even 2 uurtjes bezig geweest, zijwandjes en de vloer dichtgemaakt. Moeten nog hier en daar kleine latjes ingemaakt worden ter afsluiting, dan de boel schuren en nog even de randen frezen. Daarna de boel helemaal in de transparante beits. Nu snel afdekken want het gaat zo regenen, alhoewel hij droog staat onder de veranda 😁

16791591643527942458269284408320.jpg


16791591824902519717338817680271.jpg
 
Zo Vanmiddag even de randen gefreesd en geschuurd, en daarna even de boel in de transparante beits gezet. Was weer een creatief middagje. Zo staat ie toch iets beter beveiligd tegen evt. Regenval.

Binnenkort nog even de onderkant in de beits en dan nog een 2e laag erover. En dan kan ik gaan beginnen aan de deurtjes en het blad.

IMG20230319174115.jpg


IMG20230319174139.jpg


IMG20230319174132.jpg
 
Goed bezig

Das nu al een mooi meubel
 
De bouw staat heel even stil, het slechte weer en het feit dat mijn moeder een andere woning heeft bemachtigd zorgt ervoor dat ik veel te doen heb :)

maar over een maandje gaat de bouw verder (Misschien al eerder als ik even tussendoor wat tijd heb)
 
Inmiddels alvast de spullen in huis gehaald, de weber master touch in huis gehaald (GBS E-5750) en de houten platen op maat laten zagen en de zijkanten zodat ik de bak kan gaan bouwen voor het blad. betonstaal ook al in huis gehaald en een pir isolatieplaat van 5cm dik zodat ik die kan gebruiken voor de uitsparing in het blad.
Dus binnenkort kan ik weer knallen (Misschien dit weekend al, als het weer meezit)

ook is me smoker box inmiddels geleverd van weber dus nu nog even op zoek naar een nieuwe gietijzeren rooster om het boeltje compleet te maken :cool:

weber-smokerbox-1500x1500.jpg
 
Zo vanmorgen even een begin gemaakt met de mal voor het blad, betonijzer op maat gemaakt en even uitgemeten waar de uitsparing komt. zometeen ga ik even met de uitsparing aan de slag en het vastplakken in de mal. daarna alles afkitten en hopelijk dat alles goed gaat.
Dan vanavond denk ik het beton storten.




IMG20230427091849 (25%).jpg
IMG20230427093505 (25%).jpg
IMG20230427094841 (25%).jpg


IMG20230427111452 (25%).jpg
 
Laatst bewerkt:
Lekker knutselen zo (y)
 
Zo laag beton gestort, toen even de boel aangetrild. hierna het betonstaal erin gelegd, en aangevuld met beton... aangetrild en glad getrokken. hierna nogmaals getrild rondom en toen afgedekt met stucloper en bouwzeil.

denk dat een weekje wel voldoende moet zijn om uit te harden, en anders laat ik hem 2 weken liggen. aangezien ik zaterdag druk ben met een verhuizing :)

IMG-20230429-WA0007 (25%).jpeg


IMG-20230429-WA0014 (25%).jpeg
 
Terug
Bovenaan Onderaan