BasBQ
Beef en Steak

Oerhammetjes

 
 

Salademan

Kooltjesharker
Berichten
235
Gisteren een run gemaakt met oerhammetjes. Gerookt met appelchuncks en gekruid in Smokey’s piggy mix en met een whiskey/BBQ glaze/saus.

Het was de eerste keer dat ik dit maakte. Weinig arbeidsintensief (4 uur 120 graden en regelmatig insprayen met een mix van appelsap, azijn en whiskey) en smakelijk resultaat. Zaten wel tegen het droge aan. Ik heb voor nog een run liggen en die ga ik op 110 graden doen.

Het geheel afgemaakt met rode kool, stoofperen die de vrouw had gemaakt en rösti’rondjes’. Hat geschmeckt!

53718ded58f208b4744a2448e57955b0.jpg


99b0ea9bcf736e1680be869362e0038c.jpg


a8ba5499436e92f87e9b8fa4ae21cd76.jpg

9d85ec8377cf7785f83eccb3c652e975.jpg

9f1240d2c05875de88a7034d77450c07.jpg

f64fcdfafb4e193aae57fdf5839e2d4f.jpg

6776ba5b5f4ca6565f1b7ae24358d2d9.jpg
 
Ziet er smakelijk uit!
Ik heb ze inmiddels 2x gemaakt volgens de methode van Noskos. Dus richting de manier van spareribs, vond ze erg smakelijk maar inderdaad wat aan de droge kant en niet "fall off the bone".
 
Heerlijkheerlijk. Staan nog steeds op de short list.
 
Dus richting de manier van spareribs, vond ze erg smakelijk maar inderdaad wat aan de droge kant en niet "fall off the bone".

Precies dat. Maar zo weten we nog niet of het bij het vlees hoort of dat het wellicht toch te snel/te warm gegaard is. Dus helaas moet ik het zelf ook nog een keer maken Zo geen zin in...
 
eens even kijken:
4 hammetjes
2 personen (jij en je vrouw)
er ligt er 1 op een bordje
er zijn er dus 2 over 🥳
ik spring nu in de auto, want wat zien ze er goed uit zeg!!!!
 
eens even kijken:
4 hammetjes
2 personen (jij en je vrouw)
er ligt er 1 op een bordje
er zijn er dus 2 over
ik spring nu in de auto, want wat zien ze er goed uit zeg!!!!

Haha helaas. Er stonden 3 bordjes op tafel en het vierde hammetje hebben we (dus)gedeeld . Maar wel bedankt
 
Dat geloof ik dat het geschmeckt heeft
 
Dat die dingen droog kunnen worden, er zit doorgaans toch genoeg vet in die dingen,
Miss toch eens inpakken na 3u roken. Ze zien er iig wel lekker uit.
 
Gisteren de laatste 4 oerhammetjes gemaakt. Nu op 105 graden ipv 120 en na 2 uur al ingepakt ipv na 2.5 uur de vorige keer. Leek inderdaad wel minder droog dan de vorige keer maar we hebben er vooral gewoon weer lekker van lopen smullen!

cce88e9d3f6f74c64e88cd69a666ec12.jpg

e8c3713b11a585e37eb0d15cedecd0cd.jpg

0ff83a10ad2d4fb903716fec5112251b.jpg

ff2dc87a1e8b353faccc2034770e3757.jpg


c978a27e387b8c786a01aaf1418d11e5.jpg
 
Gaaf dat je op zoek blijft naar de juiste bite!
zien er in ieder geval weer super uit. Nu weer niets over zeker😉😀?
 
Mooi man oerhammetjes! Zien ee lekker uit🤤 ik wilde ze met kerst gaan maken, maar de sligro had ze niet. Staat een mooi recept op beef&steak, oerhammetjes gestoofd in bockbier, denk dat ze dan wat minder droog worden.Wordt nu een gevulde rollade van procureur met kerst, ook geen ramp😅
 
Mooi man oerhammetjes! Zien ee lekker uit ik wilde ze met kerst gaan maken, maar de sligro had ze niet. Staat een mooi recept op beef&steak, oerhammetjes gestoofd in bockbier, denk dat ze dan wat minder droog worden.Wordt nu een gevulde rollade van procureur met kerst, ook geen ramp

Klinkt goed! Onthouden


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan