BasBQ
Beef en Steak

Oefenen met de WSM

 
 

brownier

Kooltjesharker
Berichten
175
Vanmiddag om 12.30 twee beenhammetjes op de WSM gelegd om hiermee eerst maar eens te kijken of ik deze op temperatuur kon houden. Ik heb de Mignion methode gebruikt, tussen de koude briketten stukjes eikenhout gelegd en wat snippers beukenhout. 20 briketten heet gemaakt en daar boven op gelegd. Hier tegenaan een groter stuk eikenhout gelegd. Hammetjes ingesmeerd met honing, mosterd, peper en zout.
Temperatuur verloop als volgt
Tijd        Dome temp        Ham 1              Ham 2
12.30        66                    17                      17
13.00        85                    38                      37
13.30      100                    56                      56
13.45      110                    64                      64
14.45      110                    71                      71
15.30      110                    73                      73
16.00      110                    73                      73
17.00      110                    75                      75

Hammen er af gehaald en in folie verpakt.

20121021_115956_zps0dc28364.jpg


20121021_120028_zps947f7cce.jpg


20121021_121259_zps362eced0.jpg


20121021_123223_zpsc6427174.jpg


20121021_162559_zpsf6c1e866.jpg


Deel zal vanavond gegeten worden met spitskool (met gember, knoflook, peper, koriander en kokosmelk). De rest zal fijn gesneden worden om als vleeswaren gegeten te worden. 

Foto's van de gesneden ham volgen nog
 
goede oefening! ;) hoe was het resultaat?! v
 
Zien er erg lekker uit, komt op mijn to-do list ;)
 
ziet er helemaal lekker uit
 
Ziet er goed uit. Mooi stabiel ook die dometemp. Blijft een mooi apparaat die wsm.
 
Smaakte prima, sappig en goed van smaak.
Was mooie oefening voor PP.
Dome temperatuur bleef inderdaad heel stabiel. Ben tevreden!

20121021_183121_zpsafc5143d.jpg
 
Een WSM is voor mij een van de meest stabiele bbq.
 
Mooie plakken ham, dat ga je zeker vaker doen?
 
Terug
Bovenaan Onderaan