E
Eindelijk een OTP
Gast
Tja, zet je deze nou in High & Fast, of in Low & Slow. . . . . 
Omdat de actieplaatjes toch High & Fast zijn toch maar hier gezet
Had nog twee prachtige lamskronen liggen van BBQuality. Zoals de eerdere stukken die ik van hun heb gehad weer erg mooi vlees. Dit adres is een blijvertje voor mij.
Sinds de plaatjes van Camiel heb ik al trek in de lammetjes, dus ze moesten erop dit weekend.
De misses hier is gek van lamsvlees, dus haar gevraagd hoe ze deze wilde eten: Gegrilld of Langzaam gegaard? Dan komt het standaard vrouwelijke antwoord B-) : Kan het ook allebei?
Natuurlijk schat :-* regel ik voor je.
Het begin:

Een kroon los gesneden in koteletten, in de PeZo en 4 van de 8 ook bestrooid met gedroogde Rozemarijn uit eigen tuin. Toen naar buiten om de OTP aan te steken.
[en mezelf eerst een afranseling gegeven omdat ik door mijn briketten heen was. . . . L-) L-) Had allen nog een doos inferieure kwaliteit houtskool staan, dus die maar opgestookt. Was ook echt rotzooi, hoop klein spul wat al bijna door je starter heen valt en weinig warmte genereert. Maar zo leert deze Anfanger weer, en hij gaat snel weer kokosbriketten kopen, en wellicht een goede zak houtskool, want dat stookte wel weer anders dan de briketten, daar wil ik wel meer mee spelen].

Toen ik eenmaal wat temperatuur in mijn OTP had de CIG erop gelegd en op laten warmen. Hup, de koteletten erop en gaan.

Wat wil je erbij eten lief?
- Doe maar wat gegrillde groentjes:

Toen de koteletten even lagen te rusten heb ik de kroon die ik heel had gelaten aangegrilld en daarna indirect gelegd en rustig op temperatuur laten komen. Ik had inmiddels een dometemperatuur van 110oC. In het draadje van Camiel gezien dat hij een kerntemperatuur van 52oC. dus daar mikte ik ook op. Toen ik de koteletten had afgekloven even gemeten en . . . . . 53oC. Dus eraf met die kroon, en even in de folie. Daarna de eindfoto's:
Zo kwam ie uit de folie:

Snijden en presenteren:


En vonden we het lekker? Volgens mij wel


Wat hadden we er nog meer bij?
De misses had deze versie van de Chili Jam van Anabel Langbein er bij gemaakt. Nou moet je weten dat ik al in de brand vlieg van de gemiddelde Spaanse Peper, en hier gingen er tien in, compleet met zaden en zaadlijsten. Ik vreesde dus voor het ergste X(, maar dit is echt heel erg lekker (en verslavend
). Pittig, maar niet heet zodat je niets anders meer proeft.
Verder is Wijn de hobby van de misses, en dan met name het combineren van wijnen bij gerechten. Er stond een hele mooie rode wijn bij die zich zelfs staande hield tegen de chili jam. Uitstekende keuze, flesje op het gemak soldaat gemaakt.
Al met al weer een zeer geslaagde maaltijd.
Was het dan ook 100% goed? Nee, er kan nog wat verbeterd worden. Volgende keer:
- Hogere temperatuur voor het grillen, strepen kunnen beter en nu hadden ze er wat te lang op gelegen zodat ze iets droger waren.
- De Rozemarijn voegt zeker iets toe, daar ga ik de volgende keer nog iets meer mee doen. Wellicht in de vorm van een kruidenolie of zo.
- Zorgen dat mijn voorraad brandstof toereikend is
Dank voor het kijken,
Erik

Omdat de actieplaatjes toch High & Fast zijn toch maar hier gezet

Had nog twee prachtige lamskronen liggen van BBQuality. Zoals de eerdere stukken die ik van hun heb gehad weer erg mooi vlees. Dit adres is een blijvertje voor mij.
Sinds de plaatjes van Camiel heb ik al trek in de lammetjes, dus ze moesten erop dit weekend.
De misses hier is gek van lamsvlees, dus haar gevraagd hoe ze deze wilde eten: Gegrilld of Langzaam gegaard? Dan komt het standaard vrouwelijke antwoord B-) : Kan het ook allebei?
Natuurlijk schat :-* regel ik voor je.
Het begin:

Een kroon los gesneden in koteletten, in de PeZo en 4 van de 8 ook bestrooid met gedroogde Rozemarijn uit eigen tuin. Toen naar buiten om de OTP aan te steken.
[en mezelf eerst een afranseling gegeven omdat ik door mijn briketten heen was. . . . L-) L-) Had allen nog een doos inferieure kwaliteit houtskool staan, dus die maar opgestookt. Was ook echt rotzooi, hoop klein spul wat al bijna door je starter heen valt en weinig warmte genereert. Maar zo leert deze Anfanger weer, en hij gaat snel weer kokosbriketten kopen, en wellicht een goede zak houtskool, want dat stookte wel weer anders dan de briketten, daar wil ik wel meer mee spelen].

Toen ik eenmaal wat temperatuur in mijn OTP had de CIG erop gelegd en op laten warmen. Hup, de koteletten erop en gaan.

Wat wil je erbij eten lief?
- Doe maar wat gegrillde groentjes:

Toen de koteletten even lagen te rusten heb ik de kroon die ik heel had gelaten aangegrilld en daarna indirect gelegd en rustig op temperatuur laten komen. Ik had inmiddels een dometemperatuur van 110oC. In het draadje van Camiel gezien dat hij een kerntemperatuur van 52oC. dus daar mikte ik ook op. Toen ik de koteletten had afgekloven even gemeten en . . . . . 53oC. Dus eraf met die kroon, en even in de folie. Daarna de eindfoto's:
Zo kwam ie uit de folie:

Snijden en presenteren:


En vonden we het lekker? Volgens mij wel



Wat hadden we er nog meer bij?
De misses had deze versie van de Chili Jam van Anabel Langbein er bij gemaakt. Nou moet je weten dat ik al in de brand vlieg van de gemiddelde Spaanse Peper, en hier gingen er tien in, compleet met zaden en zaadlijsten. Ik vreesde dus voor het ergste X(, maar dit is echt heel erg lekker (en verslavend

Verder is Wijn de hobby van de misses, en dan met name het combineren van wijnen bij gerechten. Er stond een hele mooie rode wijn bij die zich zelfs staande hield tegen de chili jam. Uitstekende keuze, flesje op het gemak soldaat gemaakt.
Al met al weer een zeer geslaagde maaltijd.
Was het dan ook 100% goed? Nee, er kan nog wat verbeterd worden. Volgende keer:
- Hogere temperatuur voor het grillen, strepen kunnen beter en nu hadden ze er wat te lang op gelegen zodat ze iets droger waren.
- De Rozemarijn voegt zeker iets toe, daar ga ik de volgende keer nog iets meer mee doen. Wellicht in de vorm van een kruidenolie of zo.
- Zorgen dat mijn voorraad brandstof toereikend is
Dank voor het kijken,
Erik