- Berichten
- 131
Met vrienden een last minute bbq georganiseerd... Help geen kokos briketten meer in huis... Nog snel even naar de supermarkt om te kijken of er briketten liggen. Zowaar er ligt een hele stapel (blijkbaar haf iedereen al te horen gekregen dat het waardeloze briketten waren, behalve ik).
Met 5kg briketten terug naar huis en begonnen met het beter snij/hakwerk.
Voor de spieren en de salade:
De spiffburgers wederom 500gr originele recept en bij de andere 500gr heb ik de rode ui vervangen met gemalen doritos chips.
Bij de Lidl hadden ze een hamburgerpers in het bbq vak liggen voor een euro of 2 dus deze gelijk uitgeprobeerd en dit ging top:
Vervolgens de kip in de marinade van Griekse yoghurt, feta en verschillende kruiden (recept van: http://allrecipes.nl/recept/473/gemarineerde-kipspiesjes-van-de-barbecue.aspx?o_is=LV )
3 uurtjes in de koeling en dan is het tijd om de q aan te zetten... Dikke ellende, zwarte pluimen stinkende rook en duurde erg lang voordat de kooltjes heet genoeg waren om vrij gelaten te worden in de Q. Hier begon het gevoel al te komen dat dit wel eens een spannende sessie kon worden.
Vervolgens deksel erop en beide schuiven vol open om de boel lekker op te warmen. Maximale keteltemperatuur is 120gr. geweest en deze zakte nadat het vlees en de burgers er op lagen terug naar ongeveer 100gr.
Het duurde al met al vrij lang voordat de burgers klaar waren en nog langer voordat de kip gaar was. Daarnaast ook nog een beetje een vervelend bijsmaakje van vieze rook dit maakte dat ik zelf niet echt heb kunnen genieten van het vlees. De gasten waren daarentegen wel zeer tevreden...
Toch nog even 2 leuke foto's om mee af te sluiten:
Bedankt voor het kijken...
Met 5kg briketten terug naar huis en begonnen met het beter snij/hakwerk.
Voor de spieren en de salade:


De spiffburgers wederom 500gr originele recept en bij de andere 500gr heb ik de rode ui vervangen met gemalen doritos chips.

Bij de Lidl hadden ze een hamburgerpers in het bbq vak liggen voor een euro of 2 dus deze gelijk uitgeprobeerd en dit ging top:

Vervolgens de kip in de marinade van Griekse yoghurt, feta en verschillende kruiden (recept van: http://allrecipes.nl/recept/473/gemarineerde-kipspiesjes-van-de-barbecue.aspx?o_is=LV )


3 uurtjes in de koeling en dan is het tijd om de q aan te zetten... Dikke ellende, zwarte pluimen stinkende rook en duurde erg lang voordat de kooltjes heet genoeg waren om vrij gelaten te worden in de Q. Hier begon het gevoel al te komen dat dit wel eens een spannende sessie kon worden.
Vervolgens deksel erop en beide schuiven vol open om de boel lekker op te warmen. Maximale keteltemperatuur is 120gr. geweest en deze zakte nadat het vlees en de burgers er op lagen terug naar ongeveer 100gr.

Het duurde al met al vrij lang voordat de burgers klaar waren en nog langer voordat de kip gaar was. Daarnaast ook nog een beetje een vervelend bijsmaakje van vieze rook dit maakte dat ik zelf niet echt heb kunnen genieten van het vlees. De gasten waren daarentegen wel zeer tevreden...
Toch nog even 2 leuke foto's om mee af te sluiten:


Bedankt voor het kijken...