Na al vele gerechten zonder verslag leek het mij ook wel eens leuk een verslag te maken.
Een tijdje geleden al een procureur gehaald van 2,4 kg bij de Makro. Vandaag dus eens de tijd nemen om dat om te toveren naar Pulled Pork.
Ik probeer het recept van Noskos Wedstrijd Pulled Pork zo veel als mogelijk te volgen.
Hieronder de procureur, klein beetje vet en los hangend vlees weggesneden.
De geinjecteerde procureur
Lekker in ze kruidenbadje gedaan
De procureur ingepakt voor een nachtje in de koelkast
Vanochtend om de schappelijke tijd van 8:15 de Bastard aangestoken. Daarna op tempratuur laten komen en het rookhout toegevoegd. Me thermometer ingepakt in een plastic zakje, voorspelling was dat er toch wat regen zou vallen.
Toen was het tijd de procureur op de Bastard te leggen. Deksel dicht en genieten van het rookpluimpje.
Na 5 uur was de tempratuur graden, dus de glaze erop smeren.
Voor het glazen
Na het glazen
Continu was de tempratuur goed gecontroleerd tussen de 115 graden en 125 graden. Na het glazen is de tempratuur iets doorgeschoten naar +-132 deze proberen nu weer onder controle te krijgen. De tempratuur is nu al een ruime tijd 71 graden, zou dit de beruchte "zone" zijn.
Verdere updates volgen later!
Een tijdje geleden al een procureur gehaald van 2,4 kg bij de Makro. Vandaag dus eens de tijd nemen om dat om te toveren naar Pulled Pork.
Ik probeer het recept van Noskos Wedstrijd Pulled Pork zo veel als mogelijk te volgen.
Hieronder de procureur, klein beetje vet en los hangend vlees weggesneden.
De geinjecteerde procureur
Lekker in ze kruidenbadje gedaan
De procureur ingepakt voor een nachtje in de koelkast
Vanochtend om de schappelijke tijd van 8:15 de Bastard aangestoken. Daarna op tempratuur laten komen en het rookhout toegevoegd. Me thermometer ingepakt in een plastic zakje, voorspelling was dat er toch wat regen zou vallen.
Toen was het tijd de procureur op de Bastard te leggen. Deksel dicht en genieten van het rookpluimpje.
Na 5 uur was de tempratuur graden, dus de glaze erop smeren.
Voor het glazen
Na het glazen
Continu was de tempratuur goed gecontroleerd tussen de 115 graden en 125 graden. Na het glazen is de tempratuur iets doorgeschoten naar +-132 deze proberen nu weer onder controle te krijgen. De tempratuur is nu al een ruime tijd 71 graden, zou dit de beruchte "zone" zijn.
Verdere updates volgen later!