- Berichten
- 406
Hoi allemaal,
Gisteren dan eindelijk eindelijk eindelijk weer eens lekker in de weer met de BBQ!
We kregen 5 slabs Makro ribbels met Noskos Rub:
http://www.bbq-nl.com/2007/05/noskos-classic-spareribs.html
Rub:
2 eetlepels zeezout
2 eetlepels donker bruine basterdsuiker
2 eetlepels paprika poeder
1 eetlepel versgemalen zwarte peper
2 theelepels mosterdpoeder
2 theelepels knoflookpoeder
Als mop saus heb ik de basis BBQ saus van Raichlen gebruik:
500ml ketchup
60ml ciderazijn
60ml worcestersaus
45 g fijne bruine suiker
2 eetlepels stroop
1 el tabasco
1 el bovenstaande rub
3 tl rookaroma (die had ik niet)
1 tl zwarte peper
Verder heb ik er nog een kwak Jack Daniels BBQ saus in gedaan. Het is wel belangrijk dat het exact een kwak is en niet een kwak en een half
Waarom die saus: kids zijn er DOL op.
Voor de wat grotere mensen heb ik Sweet Baby Rays Sweet & Spicey als extraatje gedaan. Als iemand tips heeft voor een wat pittigere saus....dan hou ik me aanbevolen! Iets pittiger he. Niet 1 waar je de brandweer voor nodig hebt
Vuurtje aangestookt (omdat het koud was heb ik wat veel briketten gepakt - goed voor een graadje of 200 maar slechts de helft gebruikt):

Temperatuur iets boven de 100. Ongeveer een uur en 15 minuten:

Het gaat lekker. Wat rookhout erbij en gas..euh rook erop:

Ruim een half uur ingepakt met appelsap.
Laatste 20 minuten ingesausd:

Oh, ja ik had ook nog gepofte aardappeltjes met olijfolie en rozemarijn-zout (Xenos).
Het resultaat:

Was het lekker?


Ribbels waren niet de lekkerste ever maar toch wel heeeeeeeeeeel lekker...nix over? Dan is het goed...of te weinig hahaha.
Wellicht iets te kort op de Q gelegen? 1 1/4 - 3/4 - 20 minuten
Makro ribbels zijn goed en goedkoop maar mogen toch wat dikker bevleesd.
Nou, dag hoor!
Gisteren dan eindelijk eindelijk eindelijk weer eens lekker in de weer met de BBQ!
We kregen 5 slabs Makro ribbels met Noskos Rub:
http://www.bbq-nl.com/2007/05/noskos-classic-spareribs.html
Rub:
2 eetlepels zeezout
2 eetlepels donker bruine basterdsuiker
2 eetlepels paprika poeder
1 eetlepel versgemalen zwarte peper
2 theelepels mosterdpoeder
2 theelepels knoflookpoeder
Als mop saus heb ik de basis BBQ saus van Raichlen gebruik:
500ml ketchup
60ml ciderazijn
60ml worcestersaus
45 g fijne bruine suiker
2 eetlepels stroop
1 el tabasco
1 el bovenstaande rub
3 tl rookaroma (die had ik niet)
1 tl zwarte peper
Verder heb ik er nog een kwak Jack Daniels BBQ saus in gedaan. Het is wel belangrijk dat het exact een kwak is en niet een kwak en een half

Waarom die saus: kids zijn er DOL op.
Voor de wat grotere mensen heb ik Sweet Baby Rays Sweet & Spicey als extraatje gedaan. Als iemand tips heeft voor een wat pittigere saus....dan hou ik me aanbevolen! Iets pittiger he. Niet 1 waar je de brandweer voor nodig hebt

Vuurtje aangestookt (omdat het koud was heb ik wat veel briketten gepakt - goed voor een graadje of 200 maar slechts de helft gebruikt):

Temperatuur iets boven de 100. Ongeveer een uur en 15 minuten:

Het gaat lekker. Wat rookhout erbij en gas..euh rook erop:

Ruim een half uur ingepakt met appelsap.
Laatste 20 minuten ingesausd:

Oh, ja ik had ook nog gepofte aardappeltjes met olijfolie en rozemarijn-zout (Xenos).
Het resultaat:

Was het lekker?






Ribbels waren niet de lekkerste ever maar toch wel heeeeeeeeeeel lekker...nix over? Dan is het goed...of te weinig hahaha.
Wellicht iets te kort op de Q gelegen? 1 1/4 - 3/4 - 20 minuten

Makro ribbels zijn goed en goedkoop maar mogen toch wat dikker bevleesd.
Nou, dag hoor!