BasBQ
Beef en Steak

Nog een sessie van mijn ribbels

 
 

Jeroen_S

Stoker
Berichten
411
Na mijn Easterwood Ribs die wat donker waren ook maar eens een andere methode geprobeerd. Moet zeggen dat ik na het proeven van deze jongens niks anders meer zal doen.
Deze methode gaf mij een Fall of the Bone Ribs die zelfs me vriendin erg lekker vond, en dat terwijl ze niet van kluiven houd. Mja dat hoefde bij deze ribs dus ook niet.

Eerst natuurlijk ontvliest en met een onderlaagje in de rub gezet en een nachtje koud gezet.




De Barbecue opgewarmt, toen deze op een graad of 107- 110 de ribs erop gelegd met een rookpakketje van Cherry.


Na 3 uur heb ik de ribbels van de Q gehaald en ingepakt.


Anderhalf uur later uitgepakt en terug op de Q met een laagje BBQ saus


Half uur later waren ze klaar, en was dit het resultaat.


Nam een hap en zo van het bot af.

 
Vandaag hetzelfde op m'n bordje gekregen.
5c4ad93924ee2a0c7c2b7937723b65e4.jpg
1a12238058e09b598446791e80e430ee.jpg
79dc2097d9d636b2199228fccc67303c.jpg
 
Ziet er goed uit!!! Welke rub heb je gebruikt? Of is dat net zoiets als als een goochelaar naar een uitleg vragen?
 
Van jou Jeroen
 
De Rub heb ik van Noskos gebruikt van zijn classic Spareribs

Ingredi?nten:
Rub:
2 eetlepels zeezout
2 eetlepels donker bruine basterdsuiker
2 eetlepels paprika poeder
1 eetlepel versgemalen zwarte peper
2 theelepels mosterdpoeder
2 theelepels knoflookpoeder
 
Lekker Jeroen, ziet er goed uit, krijg al weer trek  :D



B-)
 
Ik proef ze bijna. Maar net niet helemaal...
 
Terug
Bovenaan Onderaan