- Berichten
- 73
Zondag spareribs op de bbq, altijd goed!
Deze keer 3-2-1 (maar eigenlijk ook niet). Er gingen 1 buikrib en 2 dik bevleesde spareribs op het rooster.
Lekker in de sparerib rub.
Daarna was het plan om ze 3 uur op de bbq te laten liggen op 110 graden met Hickory chunks. Dat ging niet zo lekker.. het eerste uur kreeg ik de temperatuur niet boven de 75. Dus wat extra briketten in de starter en erbij gedaan, toen kwam de temperatuur wel goed omhoog. Leermomentje met de kou..
In plaats van 3 uur werd het uitgerekt met 3 kwartier. Daarna in de folie!
En zo een uurtje laten liggen. Daarna uitgepakt en bestreken met hickory saus en nog een uur terug op de bbq.
Na een uur eraf gehaald en even laten rusten. Daarna was het smullen! het bot van de spareribs kon je eruit trekken en de buikribs had wat meer bite. Erg lekker weer en op naar de volgende run!
Deze keer 3-2-1 (maar eigenlijk ook niet). Er gingen 1 buikrib en 2 dik bevleesde spareribs op het rooster.
Lekker in de sparerib rub.
Daarna was het plan om ze 3 uur op de bbq te laten liggen op 110 graden met Hickory chunks. Dat ging niet zo lekker.. het eerste uur kreeg ik de temperatuur niet boven de 75. Dus wat extra briketten in de starter en erbij gedaan, toen kwam de temperatuur wel goed omhoog. Leermomentje met de kou..

In plaats van 3 uur werd het uitgerekt met 3 kwartier. Daarna in de folie!
En zo een uurtje laten liggen. Daarna uitgepakt en bestreken met hickory saus en nog een uur terug op de bbq.
Na een uur eraf gehaald en even laten rusten. Daarna was het smullen! het bot van de spareribs kon je eruit trekken en de buikribs had wat meer bite. Erg lekker weer en op naar de volgende run!