- Berichten
- 1.428
Om een goedkoop menuutje samen te stellen heb ik gisteren maar eens in de reclamefolder van een grote Duitse supermarktketen gekeken: kip, aardappelen en bloemkool gevonden. Voor de bloemkool zag ik een mooi receptje van Jord Althuizen.
We zijn met z’n vieren thuis, dus ik moest onder een tientje blijven. Dat is prima gelukt. Totaal €9,10.
Ik heb verder wat specerijen gebruikt die ik toch al had staan en peterselie en laurier uit de tuin. Van de aardappelen heb ik iets meer dan de helft gebruikt.
Voor de saus over de bloemkool moest een mengsel van specerijen in de vijzel gestampt worden, dus ik kon mijn agressie lekker kwijt. Verder zowel 200 ml creme fraiche als kokosmelk toegevoegd.
Om de bloemkool een mooi kleurtje te geven heb ik een mengsel van paprikapoeder en olie gemaakt en daarmee de bloemkool ingesmeerd.
De kip heb ik eenvoudig gehouden: zout, peper en paprikapoeder.
Om de kip een mooi kleurtje te geven, heb ik die eerst direct boven de briketten gelegd. De aardappelen had ik in een gietijzeren pan. Nadat de kip genoeg kleur had, heb ik die bovenop de aardappelen gelegd zodat het vet daar lekker in kon lopen.
Ik was gestart met twee bakjes briketten. Dat ging behoorlijk hard, dus ik was bang dat ik daarmee teveel hitte zou krijgen. Daarom heb ik alles op een gegeven moment overgeheveld naar één bakje.
Dat was misschien op mijn oude kleine Weber genoeg geweest, maar zeker niet op de nieuwe (57cm). Halverwege dus toch de brandende briketten maar weer verdeeld en nieuwe erbij gegooid.
De bloemkool heb ik nog drie keer ingesmeerd met het olie-paprikamengsel.
Alles was redelijk op hetzelfde moment klaar. Sausje opgewarmd en over de bloemkool gegoten, beetje feestelijke peterselie erover.
Wel een apart en leuk gerecht, die bloemkool op deze manier.
Aan tafel!
Een heel leuk idee dit onderwerp. Uit alle inzendingen die er op deze fotowedstrijd komen zie je dat je toch voor €2,50 nog hele mooie dingen op tafel kunt zetten. Ook goed om dat eens te beseffen. Dit stimuleert de creativiteit wel!
We zijn met z’n vieren thuis, dus ik moest onder een tientje blijven. Dat is prima gelukt. Totaal €9,10.
- 4 kippenbouten€5,32
- 1 kg aardappelen €0,99
- 1 bloemkool €1,29
- creme fraiche €0,69
- kokosmelk €0,81
Ik heb verder wat specerijen gebruikt die ik toch al had staan en peterselie en laurier uit de tuin. Van de aardappelen heb ik iets meer dan de helft gebruikt.
Voor de saus over de bloemkool moest een mengsel van specerijen in de vijzel gestampt worden, dus ik kon mijn agressie lekker kwijt. Verder zowel 200 ml creme fraiche als kokosmelk toegevoegd.
Om de bloemkool een mooi kleurtje te geven heb ik een mengsel van paprikapoeder en olie gemaakt en daarmee de bloemkool ingesmeerd.
De kip heb ik eenvoudig gehouden: zout, peper en paprikapoeder.
Om de kip een mooi kleurtje te geven, heb ik die eerst direct boven de briketten gelegd. De aardappelen had ik in een gietijzeren pan. Nadat de kip genoeg kleur had, heb ik die bovenop de aardappelen gelegd zodat het vet daar lekker in kon lopen.
Ik was gestart met twee bakjes briketten. Dat ging behoorlijk hard, dus ik was bang dat ik daarmee teveel hitte zou krijgen. Daarom heb ik alles op een gegeven moment overgeheveld naar één bakje.
Dat was misschien op mijn oude kleine Weber genoeg geweest, maar zeker niet op de nieuwe (57cm). Halverwege dus toch de brandende briketten maar weer verdeeld en nieuwe erbij gegooid.
De bloemkool heb ik nog drie keer ingesmeerd met het olie-paprikamengsel.
Alles was redelijk op hetzelfde moment klaar. Sausje opgewarmd en over de bloemkool gegoten, beetje feestelijke peterselie erover.
Wel een apart en leuk gerecht, die bloemkool op deze manier.
Aan tafel!
Een heel leuk idee dit onderwerp. Uit alle inzendingen die er op deze fotowedstrijd komen zie je dat je toch voor €2,50 nog hele mooie dingen op tafel kunt zetten. Ook goed om dat eens te beseffen. Dit stimuleert de creativiteit wel!