BasBQ
Beef en Steak

Nieuwe Uds en eerste keer PP

 

Mennos

Tondelzoeker
Berichten
22
Na een paar weken verzamelen van onderdelen voor mijn Uds. Heb ik 2 weken terug alles in elkaar kunnen zetten en gelijk geseasened. Afgelopen zaterdag verjaardag van mijn vrouw gevierd gezellig kan ik mooi een pp maken.
Omdat ik zeker wou weten dat ik op tijd het klaar zou hebben. Heb ik het recept gebruikt van Noskos voor de  wedstrijd pulled pork. Omdat ik twee stukken procureur had heb ik 2 verschillende sausen gebruikt voor de rest heb ik de zelfde kruiden gebruikt.

Zaterdag morgen om 6 uit bed gegaan uds aan gestoken terracotta schalen erin en dan wachten op de juiste tempratuur. 
Ondanks dat ik om 7 pas een temp. had van 100'C.
Toch de procureurs erop gelegt 


Na 5 1/2 uur het vlees ingesmeerd met de glaze


Tussen door goed alle meters in de gaten gehouden.

Om 17:00 uur had de eerste de temperatuur van 88'C bereikt. Netjes ingepakt in de folie en laten rusten in een koelbox. Intussen kwamen de visite steeds dichter bij de Uds staan zou het zijn voor de warmte of voor de lekkere lucht die er om heen hangt.
De tweede pp was een half uur later op temperatuur.

En dan komt het uit elkaar trekken van de PP dat ging erg makkelijk.
De smaak heerlijk.

Iedereen zat vol zeker nadat ze allemaal nog een extra broodje op hadden. 

Gelukkig was er nog wat over meer dan de helft daarvan meegenomen naar het werk.  Collega's ook blij.
En van de rest nog 3 dagen kunnen snoepen.
Dit smaakt naar meer.
 
Mooi resultaat zo te zien. Waar heb je dat scharnier voor je deksel vandaan?? En werkt dit een beetje omdat de rand van de deksel iets rond loopt, klemt dit dan niet??
 
Dat scharnier heb ik afgekeken van van een van de Uds die bij de tent van team beterwordthetniet-bbg stond op de BBQ SOCIETY COOK-OFF 2015 in hoofddorp. Alleen op het moment dat je de deskel op lift of sluit moet je het scharnier naar beneden drukken.
 
En uit kijken dat al het vocht vsn de deksel niet op de grond valt. Is mij dus al gebeurt. Hele grote vet vlekken op mijn nieuwe tegels in de tuin.
 
Lekker hoor, gefeliciteerd met je stickertje!

Ik leg het vlees vrijwel direct na het opstarten van de UDS op het rooster. Controllertje doet de rest... ;)
 
Mennos zei:
Is mij dus al gebeurt. Hele grote vet vlekken op mijn nieuwe tegels in de tuin.

Iemand een tip om dit soort vlekken te verwijderen?
Ik heb hier wat klinkers met hetzelfde probleem!
 
Je UDS is gaaf geworden en heerlijke Pulled Pork!
 
dennis zei:
Mennos zei:
Is mij dus al gebeurt. Hele grote vet vlekken op mijn nieuwe tegels in de tuin.

Iemand een tip om dit soort vlekken te verwijderen?
Ik heb hier wat klinkers met hetzelfde probleem!

wat dacht je van ze om te draaien dan zie je het ook niet meer.
 
Lekker, gefeliciteerd met je Knorretje.
 
Peter W zei:
dennis zei:
Mennos zei:
Is mij dus al gebeurt. Hele grote vet vlekken op mijn nieuwe tegels in de tuin.

Iemand een tip om dit soort vlekken te verwijderen?
Ik heb hier wat klinkers met hetzelfde probleem!

wat dacht je van ze om te draaien dan zie je het ook niet meer.

Haha, goed punt.
En als daar weer vlekken op zitten?
 
mooie pp hoor, gefeliciteerd met je knor  :)
 
Gefliciknorrestaart!
 
mooie run. Gefeliciteerd met je stickertje
 
Toppie, gefeliciteerd met je Knorretje.. B-)
 
..lekker zo te zien, goed gelukt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan