- Berichten
- 18
Jawel, eindelijk de stap maar eens genomen. ReneR heeft me op dit forum gewezen nadat ik wat vragen voor hem had en heb de Brinkmeister hier ook al zien langskomen. Er zullen nog wel meerdere kennissen en vrienden van me hier zitten maar daar kom ik vanzelf wel achter lijkt me 
Anyway, ik heb eigenlijk pas sinds kort de low & slow methode ontdekt en ben daar nog echt een groentje in! Zo erg dat ik pas sinds vrijdag een geschikte bbq daarvoor heb gekocht. Voorheen dus alles fast & high. Wat dat laatste betreft heb ik al vanalles op de bbq gehad, of zoals het toendertijd heette: de braai! Ik heb 9 jaar op Zuid Afrika gereisd en daar vooral veel tijd in de bush doorgebracht. We aten daar vooral T-Bone steaks (deze werden ter plekke gezaagd bij de lokale slager voor ons. Deze had dan ook de toepasselijke naam: Tjop Tjop!), smoked ribs (complete rib cages die met een rook marinade bewerkt waren) en diverse soorten wild zoals Impala, Kudu, Gemsbok en Wrattenzwijn. Uiteraard zijn er ook meters Boerewors voorbij gekomen in die tijd.
Hier in Nederland bak ik vooral simpele dingetjes zoals sat?etjes, zo nu en dan een biefstukje en vooral veel sausijsjes. Mijn vrouw walgt ervan aangezien ik sausijsjes het liefst aangebrand heb LOL! Zij wil dan ook praktisch nooit wat, zelfs niet als ik ze expres NIET verbrand. Ik bak dus vooral voor mezelf en hoop dat met de low & slow methode te gaan veranderen.
Overigens een echte vleeseter hier dus die bbq zal hier flink zijn best gaan doen
Groenvoer is alleen voor garnering en konijnen B-)
Ik ga hier nog veel leren!
Thomas

Anyway, ik heb eigenlijk pas sinds kort de low & slow methode ontdekt en ben daar nog echt een groentje in! Zo erg dat ik pas sinds vrijdag een geschikte bbq daarvoor heb gekocht. Voorheen dus alles fast & high. Wat dat laatste betreft heb ik al vanalles op de bbq gehad, of zoals het toendertijd heette: de braai! Ik heb 9 jaar op Zuid Afrika gereisd en daar vooral veel tijd in de bush doorgebracht. We aten daar vooral T-Bone steaks (deze werden ter plekke gezaagd bij de lokale slager voor ons. Deze had dan ook de toepasselijke naam: Tjop Tjop!), smoked ribs (complete rib cages die met een rook marinade bewerkt waren) en diverse soorten wild zoals Impala, Kudu, Gemsbok en Wrattenzwijn. Uiteraard zijn er ook meters Boerewors voorbij gekomen in die tijd.
Hier in Nederland bak ik vooral simpele dingetjes zoals sat?etjes, zo nu en dan een biefstukje en vooral veel sausijsjes. Mijn vrouw walgt ervan aangezien ik sausijsjes het liefst aangebrand heb LOL! Zij wil dan ook praktisch nooit wat, zelfs niet als ik ze expres NIET verbrand. Ik bak dus vooral voor mezelf en hoop dat met de low & slow methode te gaan veranderen.
Overigens een echte vleeseter hier dus die bbq zal hier flink zijn best gaan doen

Ik ga hier nog veel leren!
Thomas