- Berichten
- 4.785
Vorige week tussen de werkende bedrijven door nog wat aan de Q gestaan.
Shakshuka met turks brood
Nieuw recept voor shakshuka gevonden. Lekker spicy. Moet ik wel nog een beetje aanpassen in de hoeveelheid kurkuma.
Gestoofde vleesribben "China Style" met chinese kool en noodles. (clean knookje)
Ik had nog vleesribben in de vriezer. Deze met een dryrub (oa vijfkruiden) gemarineerd. Tevens een grove bumbu en marinade van black soy en hoisin saus gemaakt.
Kleurt uiteindelijk net te zwart op. Saus was stevig van smaak, maar mi net over de top.
Moet het recept nog aanpassen. Voor de liefhebbers kan ik het wel delen.
Gegrilde eendenborst met witlof
Afgelopen zaterdag wilde ik gerookte eendenborst op de BGE maken. Door tijd gebrek moeten gaan voor een gegrilde variatie op de plancha. Recept en tijd gezocht. 180 - 200 C voor 8 min per kant. Temp op max 180 C. en tijden ingekort.
Maar, stom stommer stomst, te laat de kerntemp. gemeten. Is doorgeschoten naar 64 C. Net te gaar. Kan me er nog aan ergeren.....
Shakshuka met turks brood
Nieuw recept voor shakshuka gevonden. Lekker spicy. Moet ik wel nog een beetje aanpassen in de hoeveelheid kurkuma.
Gestoofde vleesribben "China Style" met chinese kool en noodles. (clean knookje)
Ik had nog vleesribben in de vriezer. Deze met een dryrub (oa vijfkruiden) gemarineerd. Tevens een grove bumbu en marinade van black soy en hoisin saus gemaakt.
Kleurt uiteindelijk net te zwart op. Saus was stevig van smaak, maar mi net over de top.
Moet het recept nog aanpassen. Voor de liefhebbers kan ik het wel delen.
Gegrilde eendenborst met witlof
Afgelopen zaterdag wilde ik gerookte eendenborst op de BGE maken. Door tijd gebrek moeten gaan voor een gegrilde variatie op de plancha. Recept en tijd gezocht. 180 - 200 C voor 8 min per kant. Temp op max 180 C. en tijden ingekort.
Maar, stom stommer stomst, te laat de kerntemp. gemeten. Is doorgeschoten naar 64 C. Net te gaar. Kan me er nog aan ergeren.....