BasBQ
Beef en Steak

Newbe - Kamado

Ik heb ze ook liggen, maar nog niet gebruikt, maar in de handleiding staat dat je ze eerst 2 uur moet onderdompelen in water. Maar het is hier einde sessie, dus misschien drogen ze zo snel uit. Ik heb er totaal geen ervaring mee.

Ze hebben 2,5 uur liggen weken maar kwamen er inderdaad wat droog vanaf. Het heeft er ongeveer een half uur opgelegen. Was voor mij ook de eerste keer. Misschien de nieuwigheid...:)
 
Ik heb ze ook liggen, maar nog niet gebruikt, maar in de handleiding staat dat je ze eerst 2 uur moet onderdompelen in water. Maar het is hier einde sessie, dus misschien drogen ze zo snel uit. Ik heb er totaal geen ervaring mee.

Ik heb weleens gehoord dat als je ze nat maakt het langer duurt voor het uberhaupt gaat roken en dat droog beter is omdat het dan sneller rookt en aangezien bv zalm niet zo lang nodig heeft het, je dan meer profijt hebt van rook.

Of het klopt geen idee, ik heb 2 maal zalm op een droog plankje (om die reden) gedaan en smaakte goed..
 
Ik heb weleens gehoord dat als je ze nat maakt het langer duurt voor het uberhaupt gaat roken en dat droog beter is omdat het dan sneller rookt en aangezien bv zalm niet zo lang nodig heeft het, je dan meer profijt hebt van rook.

Of het klopt geen idee, ik heb 2 maal zalm op een droog plankje (om die reden) gedaan en smaakte goed..

DĆ t ga ik de volgende keer proberen want de rooksmaak was inderdaad ver te zoeken. Dank!
 
Ik heb weleens gehoord dat als je ze nat maakt het langer duurt voor het uberhaupt gaat roken en dat droog beter is omdat het dan sneller rookt en aangezien bv zalm niet zo lang nodig heeft het, je dan meer profijt hebt van rook.

Of het klopt geen idee, ik heb 2 maal zalm op een droog plankje (om die reden) gedaan en smaakte goed..

Je laat je plankje zo'n 2 uur weken en legt hem dan direct boven de gloeiende kolen totdat hij begint te roken. Hij mag geblakerd zijn, maar niet helemaal zwart verkoold. Zonder weken zou dit veel te snel gaan. Hierna draai je het plankje om, leg je de vis op de geblakerde kant en leg je hem op de indirecte zone in je Q. De rooksmaak wordt afgegeven via contact met het plankje, niet omdat je plankje continue aan het roken is (daar heb je rookhout voor).
Ook "saaie" vis als tilapia of koolvis kun je zo een boost geven. En een plankje is gewoon makkelijk omdat je vis niet uit elkaar valt en tussen je rooster door zakt ;)
Je kunt een plankje gerust meerdere keren gebruiken. En als hij wel een keer te hard is gegaan krijg je hem met een schuurpapiertje weer als nieuw.
 
Je laat je plankje zo'n 2 uur weken en legt hem dan direct boven de gloeiende kolen totdat hij begint te roken. Hij mag geblakerd zijn, maar niet helemaal zwart verkoold. Zonder weken zou dit veel te snel gaan. Hierna draai je het plankje om, leg je de vis op de geblakerde kant en leg je hem op de indirecte zone in je Q. De rooksmaak wordt afgegeven via contact met het plankje, niet omdat je plankje continue aan het roken is (daar heb je rookhout voor).
Ook "saaie" vis als tilapia of koolvis kun je zo een boost geven. En een plankje is gewoon makkelijk omdat je vis niet uit elkaar valt en tussen je rooster door zakt ;)
Je kunt een plankje gerust meerdere keren gebruiken. En als hij wel een keer te hard is gegaan krijg je hem met een schuurpapiertje weer als nieuw.

Kijk dat is een duidelijke uitleg, zo was het mij nog nooit verteld, bedankt! Ga het volgende keer zo proberen !
 
Welkom hier!
 
Terug
Bovenaan Onderaan