- Berichten
- 503
Ik ben niet van het kip kluiven.
Gewoon geen borrelkluifjeskippenpootjesdrumsticksofhalvekip mens.
Een dijtje of filetje prima, graag zelfs, maar de rest....nee merci
Maar ja, de 2e bijeenkomst van ons gelegenheidsteam had thema kip.
We gingen sleutelen aan de methode en opmaak/vorm en verder niets
Smaak was bijzaak dit keer.
maar voor de rest lekker kip eten.
Dijen, sate en ja.........BCC
Eens moet je die toch maken.
Dus bij de Sligro de mooiste kip gescoord die ik zag.
Een Kempener Landhoen van 2 kg
Zelf een cajun mix gemaakt voor mijn kipje:
Cajun kruidenmix
4 teaspoons paprika
2 teaspoons salt
2 teaspoons garlic powder
1 teaspoon black pepper
1 teaspoon white pepper
1 teaspoon cayenne pepper
2 teaspoons dry mustard
1 teaspoon thyme
1 teaspoon oregano
1 teaspoon cumin powder
Massage met Evo en op 190 graden laten garen tot 85-90 graden
Toch een sappige kippetje geworden, kan niet anders zeggen.
Alleen toen we wat pootjes (die zaten eerst aan de dijen vast helaas) in de
rub van Don Marcos proefde (Don Marco?s Crazy Chicken) waren we daar toch wel heel erg van onder de indruk.
Potdikkie wat is die lekker.
Voorlopig genoeg kip gehad....hahahaha.
Toch stiekem ook wel lekker steakliefhebber eigenlijk.
Gewoon geen borrelkluifjeskippenpootjesdrumsticksofhalvekip mens.
Een dijtje of filetje prima, graag zelfs, maar de rest....nee merci
Maar ja, de 2e bijeenkomst van ons gelegenheidsteam had thema kip.
We gingen sleutelen aan de methode en opmaak/vorm en verder niets
Smaak was bijzaak dit keer.
maar voor de rest lekker kip eten.
Dijen, sate en ja.........BCC
Eens moet je die toch maken.
Dus bij de Sligro de mooiste kip gescoord die ik zag.
Een Kempener Landhoen van 2 kg
Zelf een cajun mix gemaakt voor mijn kipje:
Cajun kruidenmix
4 teaspoons paprika
2 teaspoons salt
2 teaspoons garlic powder
1 teaspoon black pepper
1 teaspoon white pepper
1 teaspoon cayenne pepper
2 teaspoons dry mustard
1 teaspoon thyme
1 teaspoon oregano
1 teaspoon cumin powder
Massage met Evo en op 190 graden laten garen tot 85-90 graden



Toch een sappige kippetje geworden, kan niet anders zeggen.

Alleen toen we wat pootjes (die zaten eerst aan de dijen vast helaas) in de
rub van Don Marcos proefde (Don Marco?s Crazy Chicken) waren we daar toch wel heel erg van onder de indruk.
Potdikkie wat is die lekker.
Voorlopig genoeg kip gehad....hahahaha.
Toch stiekem ook wel lekker steakliefhebber eigenlijk.