- Berichten
- 238
Eindelijk is het zover, mijn Maiden Run Pulled Pork. Afgelopen week al bij de Makro geweest, en niet alleen mijn zeebaarsjes meegenomen, maar ook een doosje Procureur welke in de aanbieding was. Deze ga ik bereiden volgens het recept van de wedstrijd Pulled Pork van Noskos. Voor de Rub gebruik ik de Piggymix uit het boek van Jord Althuizen. En uiteraard een mooie Food Injector aangeschaft bij Vuur & Rook.
Tevens maak ik er een Coleslaw bij en de Cornbread met kaas en jalapeño's, ook volgens het recept van Noskos. Deze maak ik ook vandaag, want er is tijd genoeg met een Procureur op de Kamado.
Afgelopen woensdag de Procureur al uit de vriezer gehaald, 2,2 kilo schoon aan de haak. Ik moet zeggen, geen dag te vroeg. Het heeft toch bijna twee dagen nodig om te ontdooien in de koelkast.
Vrijdagavond begonnen met de Procureur een beetje op te knappen, te injecteren en in de Rub te zetten. Ik moet zeggen dat de kwaliteit mij niet tegen valt.
Vanochtend bijtijds opgestaan en de Kamado klaargemaakt en aangestoken.
En om twee minuten voor 8 was het moment daar... Mijn eerste Procureur op het ei voor mijn eerste Pulled Pork.
Na een beetje zoeken, schuiven, draaien en natuurlijk mopperen dan toch na een klein uurtje het ei stabiel gekregen.
Tussendoor nog even de Cornbread met kaas en jalapeño's gemaakt. Super recept weer van Dennis. Deze echter door gebrek aan ruimte op mijn eitje in de oven afgebakken.
Na 5 uurtjes was de Procureur op een kerntemperatuur van 70°C. Dus de Glaze opgewarmd en naar buiten om de Procureur van de Glaze te voorzien.
Wat ziet hij er nu al geweldig uit!
Dome dicht, en weer twee uurtjes wachten. Nou ja...wachten. Coleslaw maken
Zo! Weer twee uurtjes verder. Altijd weer een verrassing wat we aantreffen. Ik zie geen gekke dingen volgens mij.
Nu maar inpakken en wegwezen voor de laatste etappe. We zijn nog niet in Parijs!!
Na 1,5 uur was de Procureur op een kerntemperatuur van 95 graden aangekomen. Eerder al geprikt op 90 graden, maar één deel bleef toch een beetje achter.
De Procureur van de Q afgehaald en een kwartiertje uit laten dampen.
Opnieuw ingepakt en een uurtje laten rusten. Eindelijk kon het plukken beginnen, en wat een prachtige rookring! Beetje snoepen en ik moet zeggen... Wat FANTASTISCH!!!
Broodjes opgemaakt, side dishes gemaakt en hier ben ik toch wel trots op.
De foto hiervan stuur ik in naar de fotowedstrijd van juni "Back on the street food" (zie daar het eindresultaat).
Verder kan ik alleen maar zeggen: Proost!!! Op een geweldige dag!
Tevens maak ik er een Coleslaw bij en de Cornbread met kaas en jalapeño's, ook volgens het recept van Noskos. Deze maak ik ook vandaag, want er is tijd genoeg met een Procureur op de Kamado.
Afgelopen woensdag de Procureur al uit de vriezer gehaald, 2,2 kilo schoon aan de haak. Ik moet zeggen, geen dag te vroeg. Het heeft toch bijna twee dagen nodig om te ontdooien in de koelkast.
Vrijdagavond begonnen met de Procureur een beetje op te knappen, te injecteren en in de Rub te zetten. Ik moet zeggen dat de kwaliteit mij niet tegen valt.
Vanochtend bijtijds opgestaan en de Kamado klaargemaakt en aangestoken.
En om twee minuten voor 8 was het moment daar... Mijn eerste Procureur op het ei voor mijn eerste Pulled Pork.
Na een beetje zoeken, schuiven, draaien en natuurlijk mopperen dan toch na een klein uurtje het ei stabiel gekregen.
Tussendoor nog even de Cornbread met kaas en jalapeño's gemaakt. Super recept weer van Dennis. Deze echter door gebrek aan ruimte op mijn eitje in de oven afgebakken.
Na 5 uurtjes was de Procureur op een kerntemperatuur van 70°C. Dus de Glaze opgewarmd en naar buiten om de Procureur van de Glaze te voorzien.
Wat ziet hij er nu al geweldig uit!
Dome dicht, en weer twee uurtjes wachten. Nou ja...wachten. Coleslaw maken

Zo! Weer twee uurtjes verder. Altijd weer een verrassing wat we aantreffen. Ik zie geen gekke dingen volgens mij.

Nu maar inpakken en wegwezen voor de laatste etappe. We zijn nog niet in Parijs!!
Na 1,5 uur was de Procureur op een kerntemperatuur van 95 graden aangekomen. Eerder al geprikt op 90 graden, maar één deel bleef toch een beetje achter.
De Procureur van de Q afgehaald en een kwartiertje uit laten dampen.
Opnieuw ingepakt en een uurtje laten rusten. Eindelijk kon het plukken beginnen, en wat een prachtige rookring! Beetje snoepen en ik moet zeggen... Wat FANTASTISCH!!!
Broodjes opgemaakt, side dishes gemaakt en hier ben ik toch wel trots op.
De foto hiervan stuur ik in naar de fotowedstrijd van juni "Back on the street food" (zie daar het eindresultaat).
Verder kan ik alleen maar zeggen: Proost!!! Op een geweldige dag!
Laatst bewerkt: