BasBQ
Beef en Steak

My first pulled pork

 

Elvander

Vuurmaker
Berichten
82
Zo, de eerste keer pulled pork, ben benieuwd wat ik er van bak.
Gisteren begonnen met injecteren en rubben van een boston butt van 5,5 kilo.
Er moest nog wel ruim 600 gram vet vanaf gesneden worden.
Sinds 8 uur vanmorgen ligt ie erop en op het moment van schrijven is de kern 56 graden dus dat mag nog wel even.
De temp van de weber is vrij constant tussen 105 en 115 graden, moest wel een uurtje settelen want de butt kwam uit de koeling vanmorgen.
Er liggen wat chunks appelhout uit de Betuwe tussen de briketjes en het rookt de hele morgen al lekker onder de carport.
Morgen broodjes bakken en coleslaw in mekaar klussen en dan is het hopelijk een geslaagd project.

Geen eerste project op dit forum zonder plaatjes natuurlijk  B-)

weber1.jpg


Een mooi rooksluiertje onder de deksel vandaan:
weber2.jpg


Na 3 uur:
3uur.jpg


Na 4 uur:
4uur.jpg


Wordt vervolgd  :D :D
 
Zo! De eerste pp en gelijk maar 5.5 kilo. Heerlijk. Veel plezier met de rest van de run. Ik kijk uit naar meer smakelijke foto's

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

 
Goed bezig. Meteen 5,5 kilo, als je toch die run doet
Succes
 
En ben je al klaar? hoe is het verder gegaan, was het lekker?
 
Net klaar, heeft er 12 uur opgelegen.
Morgen meer en wat plaatjes.
Smaak is prima en morgen op broodjes.
 
Lekker groot stuk. Ben ook wel benieuwd naar het vervolg.
 
Hier het vervolg van m'n verslag.
Nog even over de zaterdag. Bij 74 graden ingepakt en daarna ging de temp maar langzaam omhoog.
Om 7 uur toch maar de hond uitgelaten en bij terugkomst was de temp gestegen naar 94 graden, wat aan de warme kant maargoed was toch niks meer aan te doen. Het lijkt verder geen invloed gehad te hebben.

Uitgepakt zag het er zo uit:
pork1.jpg


En nog een, lijkt zwart maar is donkerbruin gecarameliseerd van de appelsap, cider en Glenfiddichspray.
De korst was zacht en niet hard van verbrande stukken.
pork2.jpg


Na het pullen/prakken:
pork3.jpg


Bot kon er zo uitgetrokken worden en het vlees was zo zacht dat met prakken het makkelijkste ging.
De volgende dag pompoensoep, coleslaw en broodjes gemaakt:

brood1.jpg


brood2.jpg


De keuken was inmiddels een slagveld want ik had de oorlog met het deeg bijna verloren.
Geen foto's gemaakt van de broodjes maar de gasten waren vol lof over het eindresultaat.
Na restjes opruimen is er nog genoeg over voor de lunch van maandag en uiteindelijk was er nog iemand heel gelukkig met wat laatste sliertjes.

pork5.jpg


Voorlopig nog voldoende pp voor een aantal keer lekker van eten :)
 
Zelfs verse broodjes gebakken, heerlijk.
 
Mooie Pulled Pork, gefeliciteerd met je Knor.
Ziet er lekker uit en Rataplan was ook in zijn nopjes zo te zien :D
 
Heerlijke P.P. ;)
De schaaltjes hoe ook de vaatwasser niet meer in zie ik. :D
 
Goed gelukt zo te zien. En mooi groot stuk. Ik moet ook eens een schouder gaan maken. Ruig stuk vlees op het rooster
Gefeliciteerd met je knor
 
het water loopt me in de mond, gefeliciteerd met je knorretje!
 
Mooi hoor en eigen broodjes gemaakt top hoor  :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan